Mastercard și schimbul valutar digital Gemeni vor lansa un card de credit cu recompense crypto

52

Mastercard Inc și schimbul de criptomonede din SUA, Gemini, vor lansa primul card de credit care oferă utilizatorilor „recompense” valutare digitale la achizițiile din acest an, adâncind implicarea marilor firme de plăți din clasa de active emergente.

Utilizatorii cardului vor primi din această vară până la 3% în bitcoin sau alte criptomonede la achizițiile lor, au spus companiile într-un comunicat, cu moneda digitală depusă în contul Gemeni al titularului cardului.

Cardul va fi emis de WebBank, un creditor digital din Utah.

Giganții de plată de la Mastercard și Visa Inc la PayPal Holdings Inc și-au intensificat angajamentul cu criptomonedele în ultimele luni, deoarece investitorii și companiile mai mari se bucură de bitcoin și celelalte criptomonede.

Mastercard a declarat în februarie că intenționează să ofere asistență pentru unele criptomonede din rețeaua sa anul acesta, în timp ce Visa va permite și utilizarea criptomonedelor pentru decontarea tranzacțiilor din rețeaua sa de plăți.

„Pe măsură ce consumatorii cheltuiesc în diferite locații de acceptare, acum au șansa de a câștiga recompensă sub formă de criptare”, a declarat Raj Dhamodharan, șeful activelor digitale și al produselor și parteneriatelor blockchain al Mastercard.

Cardul va fi disponibil în Statele Unite.