McDonald’s și Greggs ajută la creșterea comenzilor Just Eat cu 40%

48

Just Eat, compania de livrare de produse preparate, spune că, comenzile sale au crescut cu 43% în Marea Britanie, după ce a adăugat la rețeaua sa 800 de restaurante McDonald’s și 300 de puncte de vânzare Greggs.

Compania a creditat, de asemenea, impactul blocării după ce a livrat 46 de milioane de comenzi din Marea Britanie între iulie și septembrie.

Se spunea că mai mulți mesageri lucrează de acasă și evită contactul exterior.

Firma, care a fuzionat cu rivalul olandez Takeaway.com în februarie, se așteaptă să aibă o creștere mai mare în această toamnă și iarnă.

Grupul a văzut, de asemenea, creșterea cererii pe piețe precum Germania, Canada și Australia, rezervând 151,4 milioane de comenzi la nivel mondial în al treilea trimestru – o creștere de 46%.

„Restricții suplimentare de blocare pe continent și Marea Britanie ar trebui să mențină cererea în creștere”, a declarat Neil Wilson, analist șef de piață pentru Markets.com.

Acționarii Just Eat au aprobat preluarea de 7.3 miliarde de dolari (5.75 miliarde de lire sterline) a rivalului american Grubhub la începutul acestei luni.

Acordul ar trebui finalizat la începutul anului viitor.

A făcut achiziția după ce planurile pentru o fuziune între Grubhub și Uber s-au prăbușit pe fondul controlului concurenței. În august, șeful lui Just Eat, Jitse Groen, a declarat pentru BBC că intenționează să pună capăt gig-ului la compania sa din toată Europa.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News