Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG: „Aproximativ 13% dintre vânzările totale sunt destinate digitalizării sectorului public

18

În România, vânzările evoMAG către sectorul public au crescut cu 20% în acest an, pe fondul unei cereri mai mari din partea instituțiilor, iar această tendință va continua și în 2023. Printre cele mai vândute produse către instituțiile publice se numără calculatoarele și telefoanele.

În precizările sale, „Aproximativ 13% dintre vânzările totale sunt destinate digitalizării sectorului public. Estimăm că ponderea va urca la 15%, spre finalul anului, cu perspective și mai bune pentru 2023”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

În contextul de activitate, evoMAG a investit anul acesta, în dezvoltarea departamentului dedicat segmentului public, atât prin creșterea numărului de angajați, cât și în personalizarea mixului de produse și soluții destinate instituțiilor publice.

Concret, de la începutul anului, evoMAG a onorat peste 600 de achiziții prin SICAP, cele mai mari proiecte fiind de furnizare de echipamente de tehnică de calcul, de tablete grafice pentru unitățile de învățământ de stat, telefoane mobile și camere video pentru supraveghere.

În planurile de viitor, cea mai mare provocare, în relația cu autoritățile publice rămâne birocrația, întrucât aprobarea unei comenzi poate să dureze două sau chiar trei săptămâni și, astfel, pot apărea întârzieri în termenele de livrare.

Sursa: Forbs.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata