Mike Tyson a lansat acuzații grave la adresa platformei de streaming Hulu

Foto: marca.com
28

Mike Tyson, fostul campion legendar a lansat acuzații grave la adresa platformei de streaming Hulu, deţinută în majoritate de Disney. Tyson spune că povestea vieții sale a fost furată, iar el nu a primit niciun ban.

Fostul campion american de box a acuzat producătorul serialului ce va fi difuzat în curând pe platforma Hulu că i-a „furat” povestea vieţii sale. Este vorba despre noua serie dramatică „Mike”, care va apărea din 25 august pe Hulu.

În contextul narativ, serialul retrasează viaţa boxerului din copilăria sa până la marile succese din ring şi la condamnarea sa în 1992.

De asemenea Mike Tyson a comparat platforma în cauză cu o „piaţă de sclavi”, potrivit informațiilor transmise de afp.com

Acuzațiile lansate de Mike Tyson

În opinia sa, „Ei mi-au furat povestea vieţii mele şi nu m-au plătit. Hulu este echivalentul în streaming al unei pieţe de sclavi”, a transmis Mike Tyson pe contul său de Instagram.

Unul din cele opt episoade ale serialului se va concentra pe Desiree Washington, adoptând punctul de vedere al fostului manechin, care, la 18 ani, îl acuza pe Mike Tyson de viol în 1991. Fostul campion mondial al greilor a fost condamnat un an mai târziu şi a petrecut trei ani în închisoare.

În opinia sa, Steven Rogers, creatorul şi scenaristul lui „Mike”, asigură că nu „a putut discuta” cu Tyson, întrucât un alt proiect dispunea deja de „drepturi” pentru povestea vieţii sale.

În contextul online, trebuie menționat că platforma, disponibilă doar în SUA, este deţinută în majoritate de Disney.

Mike Tyson îi acuză pe șefii platformei de streaming de discriminare

În plus, Mike Tyson îi acuză pe șefii platformei de streaming de discriminare. Astfel, acesta a subliniat că nu este de acord cu serialul.

În afirmaţiile sale, „Cei de la Hulu mi-au furat povestea. Ei sunt Goliath, eu sunt David. Vor cădea capete”, a scris Tyson pe Twitter.

Mai mult, legendarul campion a spus că nu va uita niciodată că demnitatea lui nu a fost respectată.

În apărarea sa, „Drepturile privind povestea vieții mele au expirat de mult timp. Cei de la Hulu nu au încercat niciodată să negocieze cu acest bărbat de culoare. În ochii lor sunt doar o «cioară» la o licitație, gata să fie vândută pentru profit, fără să le pese de mine sau de familia mea.

Spun că este o poveste în care e explorată viața unui bărbat de culoare. Mai degrabă e vorba de exploatare.  Cei de la Hulu cred că sunt acoperiți pentru că au angajat o persoană de culoare ca actor principal. Nu voi uita niciodată că demnitatea mea nu a fost respectată”, susține Tyson.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata