Ministerul Finanţelor a atras marţi, 60 de milioane de lei de la bănci

8

Marţi 3 august 2021, ministerul finanţelor a atras 60 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de luni, când a împrumutat 442 de milioane de lei, la o dobândă de 3,50% pe an, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark, cu maturitatea reziduală la 111 luni, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

La valoarea nominală a emisiunii suplimentare  de 60 de milioane de lei,  băncile au transmis oferte în valoare de 135 de milioane de lei.

În planurile planificate pentru luna august, Ministerul Finanţelor (MF), împrumuturi de la băncile comerciale de 3,7 miliarde de lei, din care 1,3 miliarde de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 2,4 miliarde de lei prin şapte emisiuni de obligaţiuni de stat.

Iar la acestea se poate adăuga suma de 360 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Aşadar, suma totală de 4,06 miliarde lei, este cu 1,205 miliarde de lei sub cea programată în iulie 2021 (5,265 miliarde lei) şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata