Ministerul Fondurilor Europene: la determinarea investițiilor POIM se va folosi o rată forfetară

20

Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat prima măsură de sprijin pentru beneficiarii proiectelor de apă și canalizare, ca parte a demersului de simplificare și debirocratizare anunțat odată cu preluarea mandatului de ministru, anunță ministerul.

Prin HG 813/2019 (publicată astăzi în Monitorul Oficial) pentru modificarea Anexei la Hotărârea Guvernului nr. 677/2017 privind aprobarea Metodologiei de analiză cost-beneficiu pentru investițiile în infrastructura de apă, Ministerul Fondurilor Europene a propus aplicarea unei rate standard (rată forfetară) pentru determinarea cuantumului investițiilor din fonduri nerambursabile ce pot fi susținute prin Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), în actuala perioadă de programare.

Această măsură a fost necesară pentru accelerarea aprobării proiectelor majore de către Comsia Europeană, precum și pentru asigurarea unui portofoiu de proiecte care să contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare a României, respectiv accesul la servicii de alimentare cu apă și canalizare.

„Inițiativa reflectă unul dintre obiectivele mandatului meu, de a sprijini beneficiarii pe tot parcursul pregătirii și implementării proiectelor atât de necasare creșterii calității vieții cetățenilor”, a declarat Ioan Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata