Musk confirmă că fabrica Tesla Nevada a fost ținta unui cyberattack „serios”

84

Elon Musk a declarat joi că fabrica Tesla Inc (TSLA.O) din Nevada era o țintă a unui atac „grav” de cibersecuritate, confirmând un raport mediatic care susținea că un angajat al companiei a ajutat Biroul Federal de Investigații (FBI) să împiedice atacul.

Site-ul de știri Teslarati a spus că producătorul de mașini electrice este compania nedenumită într-o declarație emisă de Departamentul de Justiție al SUA marți legată de arestarea unui cetățean rus, în legătură cu un atac planificat asupra unei companii neidentificate.

„Acesta a fost un atac serios”, a spus Musk într-un tweet, ca răspuns la articolul Teslarati.

Departamentul de Justiție a declarat că Egor Igorevich Kriuchkov, 27 de ani, cetățean rus, a fost arestat și acuzat de conspirație pentru că a provocat în mod intenționat pagube unui computer protejat, încercând să recruteze un angajat pentru a introduce un malware într-un sistem.

Programul malware avea ca scop extragerea de date din rețea și apoi amenințarea companiei pentru bani de răscumpărare, se arată în comunicat.

Potrivit Departamentului de Justiție, Kriuchkov i-a promis angajatului un stimulent de 1 milion de dolari la introducerea malware-ului în sistem.

Dar angajatul a alertat FBI-ul, care a reușit să zădărnicească atacul, a arătat o plângere depusă de Biroul de teren din Las Vegas al FBI.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News