Ne temem de instabilitatea legislativă din România

 Black Sea Oil & Gas (BSOG) se teme, în principal, de instabilitatea legislativă și de ostilitatea unei minorități a politicienilor români, a declarat, luni, CEO-ul companiei, Mark Beacom.

“În prezent, avem impozitul special aplicat și sectorului offshore, devastator pentru investitori, dar și OUG 114 care este ostilă investitorilor. Mai îngrijorat sunt însă de ce se va întâmpla în viitor. Cu alte cuvinte, nu contează ce se întâmplă cu Legea offshore sau cu OUG 114/2018, pentru că există o altă inițiativă după colț, OUG 115 sau cum s-o chema ea”, a afirmat Beacom, la un eveniment de profil.

Potrivit directorului BSOG, în România există percepția că “investitorii străini sunt răi, că fură resursele, că poluează etc”.

„Dacă vă uitați la statele care au primit cele mai multe investiții străine, acestea sunt cele mai dezvoltate state din lume. Fără investiții străine, Silicon Valley n-ar fi existat. Dacă ați muta resursele din Marea Neagră în Ungaria, le-ar exploata imediat, la fel Germania sau Canada. În Nigeria sunt probleme. România vrea să fie comparată cu Norvegia sau cu Nigeria?”, a comentat oficialul Black Sea Oil&Gas.

Black Sea Oil & Gas SRL, deţinută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, este o companie independentă de țiței şi gaze cu sediul în România care desfăşoară operaţiuni de explorare, dezvoltare şi exploatare a resurselor convenţionale de ţiţei şi gaze naturale. În prezent portofoliul companiei este alcătuit din concesiunea privind perimetrele XV Midia şi XIII Pelican, Zona de Apă de Mică Adâncime situate în platforma continentală a Mării Negre, în care compania deţine o participaţie de 70% şi calitatea de operator.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata