Negocierile cu privire la concedierea a mii de oameni la Audi s-au împotmolit

11

Audi, constructorul german deținut de Wolkswagen, dorește să elimine mii de locuri de muncă pentru a finanța o tranziție costisitoare către vehicule electrice, dar discuțiile cu reprezentanții angajaților au ajuns la un impas, spun surse din companie, transmite Reuters.

Volkswagen a apelat la Markus Duesmann, fost director la BMW, pentru a prelua cârma la Audi începând cu aprilie anul viitor după ce marca germană premium a pierdut know-how ingineresc și influență în urma scandalului Dieselgate din 2015.

Revista săptămânală Der Spiegel a anunțat recent că Audi împinge în negocieri cu sindicaliștii eliminarea a undeva între 4.000 și 5.000 de locuri de muncă. Discuțiile ar fi conduse de șeful interimar al Audi, Bram Schot.

Audi, care are o forță de muncă puternică în Germania, de 61.000 de persoane, a refuzat să comenteze informația, la fel ca reprezentanții muncitorilor de la Audi.

Un subiect litigios între părți ar fi o cerere a sindicaliștilor de a extinde un moratoriu existent referitor la concedierile forțate de la un termen de 2025 până în 2030, potrivit surselor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata