Nokia atinge succesul în timp ce Samsung asigură acordul Verizon 5G

33

Firma de telecomunicații finlandeză Nokia (NOKIA.HE) a suferit un eșec după ce o sursă apropiată a problemei a confirmat că a pierdut în fața Samsung Electronics (005930.KS) pentru o parte din contractul de furnizare a echipamentelor noi 5G către Verizon (VZ.N ) in Statele Unite.

Cu această câștigare a contractului de 6,64 miliarde de dolari, Samsung și-a consolidat poziția de provocator la dominarea Nokia și a rivalului său nordic Ericsson (ERICb.ST) în vânzarea echipamentelor de telecomunicații, după ce Huawei, firma chineză a fost interzisă să liciteze contracte 5G în Statele Unite. Pierderea pentru Nokia vine după ce noul său șef executiv, Pekka Lundmark, a preluat funcția de top în august, dar sursa a spus că negocierile se desfășoară înainte ca acesta să preia conducerea.

O purtătoare de cuvânt a Nokia a refuzat să comenteze pierderea.

„Avem un rol esențial în activarea rețelelor 3G și 4G ale Verizon și continuăm să lucrăm cu acestea pentru a accelera inovația în 5G”, a spus ea.

„Rămân unul dintre primii trei clienți globali.”

Marile firme de telecomunicații, cum ar fi Verizon, utilizează mai mulți furnizori pentru construirea diferitelor părți ale unei rețele, cu contracte radio care reprezintă o mare parte a cheltuielilor.

Analistul Liberum, Janardan Menon, a declarat că pierderea contractului ar putea afecta capacitatea Nokia de a investi în tehnologie la același ritm la concurența sa, iar rivalul Ericsson ar fi putut chiar să-și crească cota la Verizon.

Liberum are un rating „hold” pe acțiunile Nokia.

Un purtător de cuvânt al Ericsson a refuzat să comenteze.

Acțiunile Nokia au scăzut cu 1% în tranzacțiile de dimineață.

Acțiunile au scăzut în iulie, când brokerajul JPMorgan a spus că există un risc real, Verizon își va reduce dependența de Nokia, ca furnizor principal de RAN (rețea de acces radio) în viitor și se va deplasa către Samsung.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata