Nouă mii de copii din județul Iași au primit haine și rechizite pentru noul an școlar

20

La iniţiativa preotului Dan Damaschin, o bucurie de nedescris pentru 9 mii de copii din județul Iași. Cu toții au primit haine și încălțăminte, dar și câte un ghiozdan plin de caiete, pentru a începe cu dreptul anul școlar.

Graţie sprijinului material  oferit, preotul  îi încurajează astfel pe copiii sărmani să nu abandoneze şcoala.

Mai mulţi voluntarii au dat și ei o mână de ajutor, și au făcut zeci de drumuri cu mașinile prin județ, pentru a le aduce copiilor zâmbetul pe buze și bucurie în suflete.

În explicaţiile sale, „Obligatoriu, în sac trebuie să fie această vestă elegantă și frumoasă, care să îi dea fetiței noastre foarte multă încredere în sine. Tot acest ghiozdanel, din acest sac, va conține o pereche de pantofi sport, din piele, de cea mai bună calitate. Am optat pentru o talpă comodă”, a transmis

Mii de copii au primit cadouri nesperate, cu o săptămână înainte de începerea anului școlar. Pe lista părintelui Dan Damaschin, considerat ocrotitorul copiilor nevoiași, se numără și o mamă, care are 9 copii, dintre care 6 minori. Marea familie se bucură de ajutoarele părintelui încă de când mezina casei, Andreea, era bebeluș.

Astfel, fiecare copil de pe lista preotului a primit rechizite, haine și produse de igienă în valoare de 250 de lei. Mama celor 9 suflete spune că ajutorul dat de părințe face o mare diferență.

„Înainte mă descurcam foarte greu, dar acum, de când mă ajută părintele, mă descurc mai bine”, a mărturisit mama copiilor, Lăcrămioara Ciuciuc.

La iniţiativa sa, părintele a reușit să strângă banii cu ajutorul donatorilor de pe rețelele sociale, iar sacii cu haine au ajuns la familii cu dificultăţi materiale.

„Copii cu mulți frați acasă, orfani, copii abandonați de părinți, părinți plecați peste granițe sau copii bolnăviori, toți acești copii trebuie să primească cele trebuincioase. Absentând de la școală, abandonând școala vor fi următorii infractori sau cerșetori. Noi avem de ales cum vrem să arate copiii aceștia dragi peste câțiva anișori”, a declarat preotul Dan Damaschin, fondatorul Asociației Glasul Viețîi.

În contextul rezultatelor, toți copiii ajutați de preot merg la grădiniță sau la școală, iar unii dintre ei au ajuns și olimpici la diverse materii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata