O barjă cu 1.700 de tone de cărbune s-a scufundat în Portul Constanța

Foto: gds.ro
37

Greenpeace România a lansat și un nou apel de renunțare la combustibilii fosili, deoarece sunt „principalii responsabili pentru criza climatică” și „susțin mașinăria de război a lui Putin”, potrivit organizației.

Astfel, „1.700 de tone de cărbune rusesc s-au scufundat în portul Constanţa, iar autorităţile se pregătesc pentru un adevărat dezastru ecologic. Combustibilii fosili sunt principalii responsabili pentru criza climatică în care ne aflăm. Deşertificarea, seceta, inundaţiile, fenomenele meteorologice extreme au deja impact asupra comunităţilor din care facem parte, dar şi din toată lumea. În acelaşi timp, combustibilii fosili ruseşti alimentează războiul din Ucraina şi susţin maşinăria de război a lui Putin”, a transmis Greenpeace România.

Organizația consideră că aceste crize ar fi trebuit să convingă autoritățile să pună un embargou pe combustibilii fosili din Rusia

În acest sens, organizația este de părere că „aceste două crize ar fi trebuit ca până acum să fi convins autorităţile naţionale şi europene să pună un embargou pe combustibilii fosili din Rusia şi să facă o prioritate din energia verde, curată”.

În avertizările sale, „Ce aşteaptă autorităţile? Un alt dezastru ecologic pentru a-şi asuma o decizie care va fi în beneficiul oamenilor şi al naturii?”, transmite Greenpeace România.

Rusia aproape și-a dublat veniturile din vânzarea de combustibili fosili în primele două luni de război

Rusia aproape și-a dublat veniturile din vânzarea de combustibili fosili către Uniunea Europeană în primele două luni de război, beneficiind de creșterea prețurilor chiar dacă volumele au fost reduse, potrivit The Guardian.

Concret, Rusia a primit aproximativ 62 de miliarde de euro din exporturile de petrol, gaze și cărbune în primele două luni de la începutul invaziei, potrivit unei analize efectuate de Centrul de Cercetare pentru Energie și Aer Curat.

În acest sens, descoperirile demonstrează modul în care Rusia a continuat să beneficieze de pe urma puterii pe care o are asupra aprovizionării cu energie a Europei, chiar dacă guvernele au căutat frenetic să-l împiedice pe Vladimir Putin să folosească petrolul și gazul ca armă economică.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata