O nouă forță politică apare în România

49

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a participat recent la o reuniune a partidului Forța Dreptei, condus de fostul premier Ludovic Orban. În urma evenimentului, politicianul a transmis că vrea să construiască „o alternativă credibilă” la actuala majoritate de stânga.

Astfel, la reuniunea Partidului Mișcarea Populară, organizată la sfârșitul lunii octombrie, în cadrul căruia au fost prezenți peste 1.200 de aleși locali, printre care preşedinţii USR şi Forţa Dreptei, Cătălin Drulă și Ludovic Orban.

În planurile de viitor cei doi  ş-au exprimat deschiderea pentru construirea unei alternative, alături de PMP, „care să scoată ţara la liman”.

În urma evenimentului, Eugen Tomac a transmis că „PSD vrea tot”, iar „dreapta trebuie să fie unită”.

În afirmaţiile sale, „Dreapta trebuie să fie unită, pentru că doar așa România poate fi menținută pe drumul drept! Le-am spus colegilor din Forța Dreptei, reuniți la București, că suntem obligați să acționăm uniți și să construim o alternativa credibilă la actuala majoritate de stânga. PSD vrea tot, iar noi trebuie să oprim această ofensivă comunistă! (…) Dreapta înseamnă dreptate pentru toți”, a transmis Eugen Tomac.

Eugen Tomac a spus că iarna trebuie să fie prioritatea zero în Europa

În contextul politico-social actual, președintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), europarlamentarul Eugen Tomac, a acuzat Rusia prin faptul că utilizează toate instrumentele de care dispune pentru a şantaja Europa.

În acest sens, el a precizat că a primit o confirmare cât se poate de clară din partea Comisiei Europene care spune că la iarnă compania energetică rusă Gazprom va opri livrările de gaze către Europa.

În informaţiile sale, „Rusia utilizează astăzi toate instrumentele de care dispune pentru a şantaja Europa. Am primit acum o confirmare cât se poate de clară din partea Comisiei Europene care ne spune că la iarnă Gazprom va opri livrările de gaze către Europa. Este un scenariu pe care îl ia în calcul”, a spus Tomac.

Totodată, Eugen Tomac a punctat faptul că pregătirea pentru iarnă „trebuie să fie prioritatea zero”, atît în Europa, cât şi în România.

Aşadar, „Comisia Europeană îndeamnă statele membre să mărească zilnic şi constant stocurile de gaze pentru a asigura astfel aprovizionarea cu energie a cetăţenilor europeni. Mai exact, Comisia a propus o obligaţie de stocare de gaz de 80% pentru 2022 şi de 90% pentru anii următori.

Pregătirea pentru iarna viitoare trebuie să fie prioritatea zero, atât pentru Guvernul României, cât şi pentru Comisia Europeană. Ar putea fi una dintre cele mai dificile din ultimii 100 de ani”, a mai declarat Eugen Tomac.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro