Obligaţiunile BestJobs, în valoare de peste 3,3 milioane de euro, au debutat la BVB

7

În data de 28-07-2021, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, BestJobs a debutat cu primele sale obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti, informează compania.

Astfel,  cu o valoare de peste 3,3 milioane de euro, obligaţiunile se tranzacţionează pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al bursei sub simbolul bursier JOBS26E.

În urma acestor fonduri atrase de la investitorii din piaţa de capital, vor ajuta la susţinerea şi dezvoltarea companiei, prin atragerea de profesionişti în echipă, promovarea şi dezvoltarea platformei şi a soluţiilor tehnologice dezvoltate in-house.

Totodată, fondurile vor putea fi folosite inclusiv pentru investiţii în companii din domeniul serviciilor online (fintech, marketplace), se precizează în comunicat.

„Resursele pieţei de capital vor ajunge, încă o dată, în mod direct în economie, prin dezvoltarea BestJobs, şi indirect în vieţile a milioane de români – angajatori, angajaţi sau viitori angajaţi, utilizatori ai platformei BestJobs – care vor beneficia de pe urma investiţiilor cu fondurile atrase de la investitori”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Actuala listare a obligaţiunilor, vine după derularea, în perioada 6 – 17 mai 2021, a unui plasament privat de obligaţiuni, prin care compania a emis 6.742 de obligaţiuni corporative denominate în euro, cu o valoare nominală de 500 euro.

În contextul bancar, obligaţiunile au o dobândă anuală de 5,8% şi data scadenţei la 20 mai 2026. În cadrul plasamentului au subscris 106 de investitori, dintre care 14 investitori calificaţi şi 92 de investitori de retail.

Aşadar, compania a atras 3.371.000 euro de la investitorii din piaţa de capital. Plasamentul privat şi listarea obligaţiunilor au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

„La BestJobs dezvoltăm constant noi tehnologii şi solutii în recrutare pentru dezvoltarea profesională. Continuăm să construim şi acum, chiar accelerăm”, a declarat Călin Fusu, director general BestJobs.

Din punct de vedere istoric, cu o experienţă de peste 20 ani în domeniu, desprinsă în 2010 ca o societate de sine stătătoare din Neogen SA, platforma BestJobs integrează tehnologii digitale de ultimă generaţie, inclusiv un marketplace online cu servicii complete de agenţie de recrutare. Până în 2023, compania îşi propune să atingă un număr de 6 milioane de CV-uri pe site, dupa ce în primele luni ale anului curent a înregistrat 4,6 milioane de CV-uri. În 2020, în context pandemic, numărul de aplicări la locurile de muncă publicate pe platforma BestJobs a crescut cu 29,3% faţă de anul 2019.

Anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de 21,3 milioane de lei, în scădere cu 30,2% comparativ cu 2019, iar alte venituri din exploatare au fost de 140.896 lei. Profitul net al companiei in 2020 a fost de 2,1 milioane de lei, în scădere faţă de 2019 când compania a raportat un profit net de 7,8 milioane de lei.

În primul trimestru din 2021 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 6,68 milioane de lei şi un profit net de 1,7 milioane de lei. Pentru finalul anului curent, BestJobs prognozează o cifră de afaceri de 39,2 milioane de lei şi un profit net de 8,9 milioane de lei.

La sfârşitul anului trecut, compania avea 33 de angajaţi, în scădere faţă de 2019 când avea 50 de angajaţi.

Acţionarul principal al BestJobs este Neogen S.A cu 99,9988% din acţiuni. Neogen este la rândul său deţinută majoritar de Călin Fusu, cu 67%.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata