Oferta secundară de acțiuni a Alibaba ar putea fi lansată joi

25

Alibaba, gigantul chinez al comerțului electronic, vrea să-și majoreze investițiile în serviciile sale online de turism, entertainment și conținut de pe urma celor aproximativ 13,4 miliarde de dolari prognozate să fie atrase de pe urma listării secundare la bursa din Hong Kong, transmite Reuters.

Un prospect proporționat publicat miercuri pe site-ul operatorului pieței de la Hong Kong arăta că Alibaba își va majora investițiile în serviciile sale de curierat și alte platforme ce oferă servicii locale precum Ele.me și Fliggy, grupul de turism al gigantului chinez.

Alibaba de asemenea plănuiește să-și crească finanțarea pentru Youku, platforma de jocuri video despre care compania spune că este lider de piață de profil din China, practic cea mai mare din lume.

Prospectul nu detaliază un calendar al operațiunii de piață, care este estimată să fie una dintre cele mai mari listări secundare transfrontaliere din istorie. Însă, potrivit surselor Reuters, Alibaba ar putea lansa oferta secundară de acțiuni chiar joi.

Listarea secundară a mai fost anulată în august din cauza protestelor de la Hong Kong și a condițiilor nefavorabile de piață. Inițial, Alibaba intenționa să atragă de la investitori 15 miliarde de dolari, însă oferta a fost redimensionată și ar urma să aducă astfel 13,4 miliarde de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata