OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în peste 100 de stații de alimentare

48

Până în prezent, OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în peste 100 de stații de alimentare și vrea să ajungă la 150 până la finalul anului 2022, în contextul planului companiei de reducere a emisiilor de carbon. Până în 2025 compania își propune ca jumătate din rețeaua de stații să fie alimentate solar și să aibă un consum redus de energie.

Astfel, OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 110 staţii de alimentare OMV şi Petrom din România şi vizează extinderea la 150 unităţi până la finalul lui 2022, potrivit unui comunicat transmis luni de companie.

Panouri fotovoltaice în 150 de stații până la finele anului

În planurile până la sfârşitul anului curent, numărul de staţii dotate cu panouri fotovoltaice va creşte până la 150 de unităţi, respectiv până la aproximativ 30% din reţeaua de staţii OMV şi Petrom din România.

Concret, producţia anuală estimată a panourilor fotovoltaice va fi de 2.700 MWh, ceea ce echivalează cu energia necesară anual pentru 1.500 apartamente.

În opnia sa, „Reducerea emisiilor de carbon este un obiectiv foarte important pentru noi, fie că vorbim de operaţiunile proprii sau de produsele pe care le punem la dispoziţia clienţilor noştri. Instalarea panourilor fotovoltaice permite reţelei noastre de retail să facă un pas înainte în această direcţie. Obiectivul nostru este ca, până în 2025, jumătate din întreaga reţea de staţii a OMV Petrom din România să fie staţii „solare”, cu un consum redus de energie”, a declarat Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Rafinare şi Marketing.

Planuri pentru neutralitatea emisiilor de carbon

În contextul OMV Petrom, aceasta şi-a propus să atingă neutralitatea emisiilor de carbon pentru operaţiunile proprii până în 2050 şi să contribuie la procesul de decarbonare a clienţilor săi. Pentru a genera noi proiecte cu emisii de carbon reduse şi zero, compania va investi 3,7 miliarde de euro din planul de 11 miliarde de euro până în 2030. Acesta este cel mai amplu plan de investiţii private din sectorul energetic românesc.

În prezent, compania OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de aproximativ 47 milioane bep în 2021. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW.

Aşadar, Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a aproximativ 790 benzinării, sub două branduri, OMV şi Petrom.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro