Oprea a redus creditele aferente programului Start-up Nation cu 230 mil. de lei

18

 Ministrul Economiei Virgil Popescu a afirmat, miercuri, că Radu Oprea acuză Guvernul PNL că „vrea să îngroape programul Start-up Nation”, însă chiar el a redus, în mandatul de ministru al IMM-urilor, creditele bugetare aferente acestui program cu suma de peste 230.000.000 lei.

„Aș putea spune că sunt surprins de afirmațiile fostului ministru Radu Ștefan Oprea cu privire la programul Start UP Nation, dar totuși nu sunt, pentru că dă dovadă de comportament tipic PSD. Se plânge că rectificarea bugetară ar afecta programul Start Up Nation. Asta în condițiile în care pe vremea când era ministru la rectificarea bugetară din august a redus creditele bugetare aferente acestui program cu suma de 232.570.000 lei. Pe lângă asta, a lăsat în urmă facturi neplătite. Și acum beneficiarii au trimis, disperați, reclamații că sunt în situația în care furnizorii le ridică echipamentele livrate și neachitate. Practic, fostul ministru a pus în pericol mai multe afaceri, care riscă să fie închise”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Ministrul îl acuză pe Oprea că a semnat inclusiv tăierea creditelor de angajament din buget cu 100.000.000 lei, de aceea nu s-a mai putut lansa o nouă etapă de înscriere.

„Tot Radu Ștefan Oprea a fost cel care a cerut, sub semnătura sa, tăierea creditelor de angajament din buget în sumă de 100 milioane de lei. Din această cauză nu s-a putut lansa o nouă etapă de înscriere. Noul Guvern nu a găsit, în buget, niciun credit de angajament sau bugetar pentru a putea lansa o nouă etapă a proiectului până la sfârșitul anului. Despre asta vorbim! Însă așa cum am spus plățile pentru START-UP NATION se vor regăsi în bugetul rectificat al țării. 300 milioane de lei este o sumă mai mult decât suficientă pentru a plăti toate deconturile care vor fi depuse la minister, până la sfârșitul anului. Până în acest moment sunt depuse circa 800 de cereri de rambursare. Din păcate, PSD propagă minciuni. PSD-iștii ar trebui să răspundă pentru iresponsabilitatea Guvernului Dăncilă, care a mistificat cifrele bugetare”, a subliniat Popescu.

Fostul ministru pentru IMM-uri, Radu Ștefan Oprea, a acuzat Executivul că rectificarea bugetară propusă de PNL îngroapă practic Start Up Nation, programul guvernamental care finanțează firmele antreprenorilor debutanți cu sume până la 40.000 euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata