Opt firme româneşti au participat la cel mai mare târg mondial din domeniul produselor electronice

22

Opt firme româneşti au expus produse şi servicii de electronică, software şi automatizare în cadrul celui mai mare târg mondial din domeniul dezvoltării şi producţiei de produse electronice, Productronica, desfăşurat la Munchen, în perioada 12-15 noiembrie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), firmele româneşti au expus alături de aproximativ 2.500 de companii din mai mult de 50 de ţări.

„Opt firme româneşti au expus produse şi servicii de electronică, software şi automatizare în cadrul pavilionului naţional, pe o suprafaţă de 117 mp, alături de aproximativ 2.500 de firme din mai mult de 50 de ţări. Celor peste 72.000 de vizitatori din 78 de ţări le-au fost prezentate inovaţii din industria electronică, în cadrul expoziţiei organizate pe o suprafaţă de 88.000 metri pătraţi”, se precizează în comunicatul citat.

Oamenii de afaceri români au avut întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai firmelor de producţie şi distribuţie din Germania, ţări din spaţiul UE, dar şi din afara spaţiului comunitar, asociaţii de profil şi reprezentanţi ai presei de specialitate. Au fost analizate oportunităţile de creştere a exporturilor pe aceste pieţe şi atragere de investiţii în economia românească, având în vedere interesul crescut pentru produsele proprii, precum şi pentru serviciile de proiectare şi producţie autohtone, se precizează în comunicat.

Târgul Productronica Munchen se organizează o dată la 2 ani, alternativ cu târgul Electronica şi este singurul eveniment major la care participă firmele româneşti de profil în afara graniţelor ţării.

Firmele expozante au fost Boitor Socolan SRL, Easyic Design SRL, Eso Electronic SRL, Eta2u SRL, Mecatronics SA, Net Digital Service SRL, Seven Code Development SRL, Systronics SRL. Bugetul fără TVA estimat pentru această acţiune a fost de 486.633 lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata