Orange ar fi cumpărat fostul Romtelecom

Grupul francez de telecomunicații Orange ar fi cumpărat Telekom România, fostul Romtelecom, la care și statul român este acționar, scrie Economica.net, care citează surse din companie. Concomitent, divizia care cuprinde fostul Cosmote ar urma să ajungă pe mâna oligarhului bulgar Spas Rusev.

Telekom plănuiește să se retragă din România, iar recent a luat mai multe măsuri de restructurare. Srini Gopalan, membru în consiliul de administrație al Deutsche Telekom și responsabil cu afacerile pentru Europa ale grupului german, s-ar fi aflat săptămâna trecută în România, unde a discutat cu reprezentanți ai Guvernului despre vânzare, mai scrie sursa citată. Statul român deține 46% din acțiunile fostului Romtelecom, prin Ministerul Comunicațiilor.
Și RCS-RDS vrea o parte din companie

Compania a majorat prețul abonamentelor de telefonie fixă, cablu și internet, iar de curând a concediat 700 de angajați. Presa a scris recent că Orange ar dori operațiunile de telefonie fixă, cablu tv și furnizare de internet, acestea fiind grupate în fostul Romtelecom. Concomitent, și grupul RCS-RDS ar dori o parte din operațiunile Telekom din România.

Oligarhul bulgar Spas Rusev ar dori operațiunile de mobil, adică fostul Cosmote. Rusev este principalul acționar al Vivacom, cel mai mare operator de telecomunicații din Bulgaria.

Acesta a preluat deja afacerile Telekom din Albania pentru 50 de milioane de euro și declara în luna ianuarie a acestui an că se află în negocieri privind preluarea Telekom România.

Spas Rusev, care trăiește la Londra, deține Vivacom împreuna cu grupul financiar rus VTB, deținut de stat. Alături de Rusev, ar mai fi fost interesat de Telekom și operatorul rus de telefonie mobilă ER-Telecom, deținut de oligarhul Andrei Kuziaev.

sursa libertatea.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata