Orban solicită demiterea responsabililor pentru intervenția în cazul celor 14.000 de oi

12

Premierul Ludovic Orban a criticat, joi, intervenția autorităților locale în cazul celor 14.000 de oi din Portul Midia. Șeful Executivului solicită demiterea responsabililor, inclusiv demiterea reprezentanților Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa.

„În portul Midia a avut loc practic o eșuare a unei nave care transporta oi. Am urmărit desfășurarea evenimentelor încă din primul moment și pot să vă spun foarte clar că deși miniștrii cu atribuții în domeniu, sau instituțiile statului cu atribuții în domeniu au dat dispozițiile necesare pentru a favoriza intervenția, reacția reprezentanților din teritoriu a fost o reacție care ne-a arătat paralizia, delăsarea și incapacitatea de a face față unei situații care declamă o intervenție serioasă și foarte bine pusă la punct”, a afirmat Ludovic Orban, joi, în debutul ședinței de Guvern.

Orban a cerut miniștrilor de Transporturi și Interne și președintelui ANSVSA Robert Chioveanu să ancheteze cazul și să demită responsabilii pentru care nu și-au îndeplinit atribuțiile.

„Nu vreau să treacă acest eveniment fără ca cei care nu și-au făcut datoria să fie demiși din funcție. Din acest motiv cer ministrului de Interne să analizeze acțiuena prefectului, a comandamentului pentru situații de urgență. Domnule ministru al Transporturilor să luați toate măsurile care se impun. Sunt responsabili acolo care nu și-au făcut datoria și care trebuie să fie demiși (…) Îi voi cere domnului Chioveanu, președitnele ANSVSA, să facă o anchetă și să demită conducerea direcției sanitar veternicare și să verifice cu mare atenție legalitatea operațiunilor care s-au desfășurat acolo”, a mai spus Orban.

Nava cu pavilion Palau s-a răsturnat, duminică, în Portul Midia. La bordul ei se aflau peste 14.000 de oi și un echipaj format din 22 de marinari. După patru zile de intervenții, salvatorii au reușit să aducă, până miercuri, la mal doar 207 oi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata