Organizarea unei licitații publice pentru vânzarea în bloc a Termocentralei Mintia

Foto: zhd.ro
22

 

În prezent, se organizează o licitație pentru vânzare Termocentralei Mintia, este  anunțul făcut de prefectura Hunedoara, în acest moment au fost finalizate procedurile legale ale licitației publice organizată pentru vânzarea în bloc a acesteia.

În contextul vânzării, condițiile impuse de către Ministerul Energiei, sunt acelea ca companiei care va achiziționa termocentrala se află și obligativitatea realizării unei noi capacități energetice de 800 Mwh în bandă pe gaz metan și energie regenerabilă până la finele anului 2026.

În plus, într-un comunicat transmis de „Expert Insolvență” SPRL, în calitate de administrator judiciar al Societății Complexul Energetic Hunedoara SA, se precizează că prețul total de pornire al licitației care va avea loc în data de 15.07.2022 la sediul CEH SA din Petroșani, este de 91.236.832,87 euro, exclusiv TVA, anunță Mediafax.

Termocentrala Mintia are terenuri de 3.297.807 mp

În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitaţia se va relua în data de 29.07.2022, apoi în 12.08.2022 și ulterior în 26.08.2022, în aceleași condiții de preț și locație.

Condițiile de valorificare ale termocentralei au fost aprobate de adunarea creditorilor SCEH SA în cadrul ședinței convocată de administratorul judiciar la data de 20 mai 2022.

Din punct de vedere al proprietăţii, Termocentrala Mintia este compusă din terenuri (3.297.807 mp) și construcții, precum și bunurile mobile și echipamentele aferente.

Probleme mari din cauza lipsei de cărbune

În urmă cu un an, au fost probleme la această centrală. Mii de români s-au văzut în fața pericolului de a rămâne fără încălzire și apă caldă după ce cei de la Mintia și-au oprit activitatea, pentru aproximativ o săptămână, din lipsă de cărbune. Circa 4.000 de apartamente din Deva, şcoli şi instituţii publice au rămas fără încălzire şi apă caldă în acea perioadă.

În opinia sa, ”Mâine oprim din nou termocentrala la zero din lipsă de cărbune. În Constanţa avem pe stoc 50.000 tone, dar Guvernul nu vrea să țină școlile deschise şi locuinţele încălzite la Deva”, a anunţat atunci Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului Solidaritatea din Hunedoara.

În urma acestei decizii peste 4.000 de apartamente din Deva, unităţi de învăţământ şi instituţii publice, nu au mai avea apă caldă şi căldură. Inspectorul Şcolar al Judeţului Hunedoara a fost informat că nu se mai furnizează agent termic pentru şcolile din Deva, astfel că de luni, elevii vor face din nou cursuri online.

Mai mult, termocentrala Mintia asigură şi agentul termic pentru instituţiile publice şi pentru circa 4.000 de apartamente din municipiul Deva. Aceasta face parte din Complexul Energetic Hunedoara şi numără circa 700 de angajați.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata