Partidul AUR se angajează să anuleze toate amenzile date pentru nerespectarea restricţiilor anti-COVID

12

În momentul în care va ajunge la guvernare, partidul AUR s-a angajat să anuleze toate amenzile date pentru nerespectarea restricţiilor anti-COVID. În opinia sa,  copreşedintele formațiunii, George Simion, susține că acestea au fost acordate „în mod abuziv”.

În plus, copreşedintele AUR susține că momentul în care formațiunea sa va prelua „frâiele ţării” nu este foarte departe.

Astfel, „Zeci de mii de amenzi au fost date în mod abuziv de un stat puternic militarizat şi inept. În momentul în care vom prelua frâiele ţării – şi momentul acela nu este foarte departe – ne angajăm să le anulăm pe toate”, a transmis George Simion în cadrul unui comunicat.

Aceeaşi promisiune o face şi senatorul Claudiu Târziu

Aceeaşi promisiune o face şi senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, care solicită şi „anularea imediată” a formularului digital de intrare în România (n. red. Passenger Locator Form (PLF)” .

În opinia sa, „Pentru a nu bloca instanţele de judecată, dar şi pentru a veni în sprijinul românilor care au fost amendaţi în dispreţul Constituţiei şi al bunului simţ, anunţăm această iniţiativă şi facem o promisiune fermă: toate amenzile din perioada pandemiei vor fi anulate. Inclusiv ceea ce se întâmplă cu formularul digital de intrare în România, Passenger Locator Form (… ). Condamnăm categoric această ingerinţă şi cerem anularea imediată a formularului care a creat un haos de nedescris, în special în rândul transportatorilor”, a declarat Claudiu Târziu.

Umilință pentru AUR

În plan mondial, numele partidului AUR se aude deja și în Israel, însă nu într-o lumină foarte bună. Potrivit presei internaționale, parlamentarii din cel mai mare partid israelian, Likud, au primit indicații să nu se asocieze în niciun fel cu partidul AUR din România.

The Jerusalem Post trage un semnal de alarmă. În contextul socio-politic,  parlamentarii din cel mai mare partid israelian, Likud, au primit indicații să nu se asocieze în niciun fel cu partidul AUR din România.

În contextul sursei citate, se menționează că AUR este calificat drep un partid „antisemit”. Avertismentul vine chiar de la directorul pentru afaceri externe și purtătorul de cuvânt al Likud, Eli Hazan. În acest sens, acesta le-a scris tuturor parlamentarilor partidului, în cursul nopții de sâmbătă să se ferească de cei de la AUR.

„AUR a fost ales în Parlament și crește în popularite, în parte pentru că este anti-establishment și se opune vaccinării și restricțiilor. Acest partid este antisemit”, a avertizat el.

Aşadar, avertismentul de la directorul afacerilor externe vine după ce un lider AUR a anunțat în interviuri în presa din România că plănuiește să se întâlnească cu reprezentanți ai Likud, în luna aprilie a acestui an.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro