Partidul Național Liberal (PNL) urmează să voteze noul purtător de cuvânt

13

În cadrul ședinței conducerii Partidului Național Liberal (PNL) urmează să se voteze noul purtător de cuvânt al formațiunii politice, asta după ce Ionel Dancă și-a dat demisia din partid. Cel care ar putea prelua această funcție a fost ministru în Guvernul condus de Ludovic Orban.

 Noul purtător de cuvânt al PNL! A fost ministru în Guvernul Orban (SURSE)

Concret, surse din Partidul Național Liberal (PNL) au declarat că deputatul Ionuţ Stroe ar urma să fie numit purtător de cuvânt al formațiunii politice în cadrul ședinței conducerii PNL. Ionuț Stroe îl va înlocui pe Ionel Dancă, fostul purtător de cuvânt al partidului, după ce acesta și-a dat demisia din partid împreună cu Ludovic Orban și alți parlamentari, după ce PNL a decis să se alieze cu Partidul Social Democrat (PSD).

În contextul istoric, Ionuț Stroe, deputatul PNL de Dolj, a mai fost în această funcție în anul 2015, după ce Alina Gorghiu a devenit președintele PNL. De asemenea, acesta a fost și ministrul Tineretului și Sportului în perioada Guvernului condus de Ludovic Orban.

Cine este Ionuț Stroe

Din CV-ului depus, fostul ministru al Tineretului și Sportului a absolvit Colegiul Național CAROL I din Craiova, profilul real. Ulterior, acesta a urmat cursurile Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității Craiova. Tot la această universitate, Ionuț Stroe a urmat și un master în Finanțe și administrarea afacerilor.

Însă,în anul 2010, acesta a obținut un certificat de absolvire al unui program de pregătire și perfecționare în domeniul relațiilor internaționale din partea Ministerului Afacerilor Externe și Institutului Diplomatic Român.

În același an, fostul ministru a obținut și diploma de absolvire de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” Colegiul Național de Apărare, unde a studiat Securitate și bună guvernare. Doi ani mai târziu, acesta a obținut și o diplomă de absolvire de la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazu și Colegiul Național de Informații, unde a studiat Științe militare, informații și ordine publică.

În plus, în perioada 2009-2013, fostul ministru a urmat cursurile Facultății de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității din Craiova pentru ca, mai apoi, să facă un master în Drepturile Omului la aceeași universitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata