Patru persoane au murit, iar alte trei sunt rănite în urma unei explozii la Uzina Mecanică Băbeni

9
În urma exploziei unei mine antipersonal, la Uzina Mecanică Băbeni din Vâlcea, patru persoane au murit, iar alte trei au fost rănite și au fost transportate la spital.

 

 Astfel, „Sunt trei victime de sex feminin, toate trei au suferit politraumatisme în urma exploziei care a avut loc la Băbeni. O singură victimă este într-o situaţie mai complicată. Are fracturi la ambele braţe. Celelalte două au plăgi superficiale de la schije, care nu pun însă probleme. Toate trei sunt stabile. Au ajuns stabile la spital”, a precizat Dan Ponoran, directorul SJU.

 

În plus, reprezentanţii ISU Vâlcea au precizat că cea de-a patra persoană a suferit doar un atac de panică, nemaifiind dusă la spital.

 

Poliţia Judeţeană Vâlcea face cercetări, iar la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă a fost activată comisia care cercetează accidente colective de muncă.

 

Iniţial, trei femei, cu vârste cuprinse între 42 şi 52 de ani, au fost transportate la spital, cu diferite răni, ulterior mai fiind transportată o persoană la unitatea medicală.

 În opinia sa,”Cele patru persoane decedate, din informațiile de până acum, lucrau la dezamorsarea unor mine antipersonal. Ancheta este în desfășurare. Cele 4 persoane rănite sunt in stare stabilă, conștiente, a afirmat directorul Serviciului de Ambulanță Vâlcea”, a adăugat Octavian Fulger.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea anunţă că intervine pentru înlăturarea efectelor unei explozii generate de o mină antipersonal, la Uzina Mecanica Băbeni.
„În urma exploziei au rezultat 3 persoane decedate, 2 inconştiente cu traumatisme”, a precizat sursa citată.
Explozia nu a fost urmată de un incendiu.
Acolo au fost trimise un echipaj de descarcerare, SMURD Bunesti, 2 ambulante tip C si 2 tip B, un echipaj ASAS de la Râmnicu Vâlcea.

Uzina Băbeni este concentrată în special pe partea de tehnologie militară. Este o companie certificată ca furnizor pentru Ministerul Apărării din România și pentru NATO.

Însă,  aceasta nu este prima explozie de la Uzina Mecanică Băbeni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata