Pentru funcția de primar al Sectorului 5, a fost desemnat fostul fotbalist Ilie Dumitrescu

71

În Bucureşti, Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) deja și-au ales candidații pentru funcția de primar al Sectorului 5, cu toate că data alegerilor nu a fost încă stabilită.

Partidele politice deja s-au orientat cu privire la candidații pentru funcția de primar al Sectorului 5. Funcția a fost ocupată interimar pentru o perioadă de timp a fost Constantin Melcea, după ce Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la închisoare.

În opinia Partidului Național Liberal (PNL), acesta a venit cu propunerea de Ilie Dumitrescu, fost fotbalist și antrenor. Acesta s-a născut în Sectorul 5 al Capitalei și nu a putut refuza oferta.

În același timp, Partidul Social Democrat (PSD) a venit cu propunerea de Vlad Piedone, fiul fostului primar Cristian Popescu Piedone. Președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, și șeful Antenelor, Dan Voiculescu, îl încurajează pe acesta pentru funcția de primar.

Daniel Florea a demisionat din partid

De altfel, fostul primar al Sectorului 5, cel care a ocupat funcția înaintea lui Cristian Popescu Piedone, și-a dat demisia din partid din cauză că nu a fost propus pentru un nou mandat.

În opinia sa, „Cine ar putea să fie candidatul PSD la Primăria Sectorului 5? Sunt mai multe variante. Niciuna dintre variantele acestea care apar pe surse nu a fost discutată cu organizația PSD Sector 5. Mă refer inclusiv la fiul lui Cristian Popescu Piedone, Vlad Popescu Piedone. Sunt multe nume care se vehiculează în spațiul public”, a spus Daniel Florea, scrie replicaonline.ro.

Vlad Popescu nu a confirmat până acum dacă va candida la aceste alegeri

După părerea sa, fiul lui Cristian Popescu Piedone nu a dorit să comenteze aceste informații și i-a rugat pe bucureșteni să mai aștepte.

Astfel, „În secunda în care se vor anunța alegeri, o să vă confirm și din partea cui o să candidez, de cine sunt susținut. Nu vreau să discut aceste detalii. Toate la timpul lor”, a spus Vlad Popescu.

Social-democrații nu au dorit nici ei să facă declarații pe marginea acestui subiect. Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat „nu pot să confirm, nu pot să infirm. Nu am auzit despre sondaje interne pentru Sectorul 5 în această perioadă sau despre decizii ale forurilor statutare ale PSD referitoare la acest subiect”.

USR acuză Guvernul că refuză să organizeze alegerile pentru primăria Sectorului 5

În acest context, candidatul USR la Primăria Sectorului 5, Alexandru Dimitriu, a anunțat luni că a depus plângere penală împotriva premierului Nicolae Ciucă, liderului PSD Marcel Ciolacu, ministrului de Interne Lucian Bode, prefectului Capitalei Toni Greblă şi şefului AEP Constantin Mititelu Buică, pentru că refuză să organizeze alegerile pentru Primăria Sectorului 5.

În opinia sa, „Practic ultima dată în care putea fi stabilită data alegerilor, în interiorul acestor 90 de zile, este 9 octombrie. În acest moment nu se mai pot organiza alegeri pe 9 octombrie 2022 deoarece Legea 115/2015 impune ca Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor parţiale să fie adoptată cu cel puţin 35 de zile înaintea votării.

Ultima dată în care acest HG putea să fie adoptat pentru a putea organiza alegerile pe 9 octombrie 2022 a fost data de 2 septembrie. Deşi i-am notificat în nenumărate rânduri cu privire la obligaţia pe care o au să organizeze alegerile, cei de mai sus au refuzat să respecte legea. Acum vor trebui să suporte rigorile legii”, scrie Alexandru Dimitriu, pe pagina sa de socializare.

Candidatul USR subliniază că Executivul are la dispoziţie 90 de zile pentru organizarea alegerilor, începând din momentul când instituția prefectului a informat Guvernul de vacantarea postului de primar al Sectorului 5. Potrivit lui Dimitriu, ultima dată la care poate fi stabilită data alegerilor este 9 octombrie.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro