Pentru prima dată din 1991, co-fondatorul Microsoft Bill Gates nu mai este numărul 1 sau numărul 2 în top 400 Forbes

25

Din cauza transferurilor de acțiuni de după divorțul său, Bill Gates a pierdut coroana de primul sau al doilea cel mai bogat om din SUA, informează Forbes.

Pentru prima dată din 1991, co-fondatorul Microsoft nu mai este numărul 1 sau numărul 2 în top 400 Forbes, care alcătuiește anual un clasament al celor mai bogați oameni din SUA. Deși averea lui Gates a crescut cu 23 de miliarde de dolari, ajungând la o cifră estimată de 134 miliarde, nu a fost suficient ca să-i prindă din urmă pe fondatorul Amazon, Jeff Bezon, pe CEO-ul Tesla, Elon Musk și pe CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. Averile acestora au atins noi culmi datorită creșterii prețurilor acțiunilor companiilor lor. Gates se află în urma celor trei, aterizând, anul acesta la locul 4.

Însă,  acțiunile nu sunt singurul motiv pentru care Gates a coborît în clasament, față de numărul 2 anul trecut. O parte din averea netă a lui Gates – acțiuni în valoare de cel puțin 5,7 miliarde de dolari în companiile cotate la bursă – i-a revenit fostei sale soții, Melinda French Gates, după divorțul din primăvară. Dacă mariajul și averea lui ar fi rămas intacte, Gates ar fi mai bogat decât Zuckerberg.

De unde provine averea lui Bill Gates

Aproape un sfert din averea lui Gates provine din acțiunile sale în compania Microsoft, în valoare de 31 miliarde de dolari, începând cu 3 septembrie, data la care Forbes a întocmit lista Forbes 400 din acest an.

Restul averii lui Gates provine de la firma sa de investiții, Cascade Investment LLC, împreună cu alte active, cum ar fi proprietatea în valoare de 143 milioane de dolari din Medina, supranumită „Xanadu”.

Din punct de vedere istoric, averea lui Gates arată diferită cu mult de când a intrat pentru prima dată în topul Forbes 400, în 1986, anul în care Microsoft a devenit publică.

Aşadar, Bill Gates deținea atunci 45% din acțiunile Microsoft și avea o avere de 315 milioane de dolari. Anul următor, creșterea prețului acțiunilor Microsoft l-a făcut pe Bill Gates cel mai tânăr miliardar din lume, cu o avere de 1,25 miliarde de dolari la doar cei 31 de ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata