Perchiziţii în Bucureşti şi în patru judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile, cu un prejudiciu estimat la peste 10 milioane de lei

29

Cincisprezece percheziţii au loc joi dimineaţă la persoane fizice şi la sedii de firme din Bucureşti şi din alte patru judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile, cu un prejudiciu estimat la peste 10 milioane de lei. În acest context, un număr de nouă persoane urmează să fie duse la audieri.

Din informaţiile sale, ”În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice pun în executare 15 mandate de percheziţie domiciliară, la sediile sociale ale unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Ilfov şi Hunedoara, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în domeniul produselor accizabile”, anunţă IGPR.

Tot în cadrul acestei activităţi, vor fi puse în aplicare şi 9 mandate de aducere.
Astfel, ”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2018 – 2022, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea agenţilor economici administraţi achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament neadecvat, cu scopul de a influenţa negativ obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat”, informează IGPR.
Din punct de vedere financiar, prejudiciul preliminar în cauză este de 10.089.756 de lei.
În reuşita acestor activităţi, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi inspectoratelor de poliţie judeţene Dâmboviţa, Ilfov şi Hunedoara.
Sursa: News.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata