Peste 10.000 de contracte de muncă suspendate in Satu Mare

In judeţul Satu Mare, pe perioada stării de urgenţă, peste 10.000 de contracte de muncă au fost suspendate, cel mai afectat fiind domeniul HORECA, potrivit unei informări transmise, luni, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

„La data de 14.05.2020 erau suspendate 10.452 contracte individuale de muncă, din care: pentru întreruperea sau reducerea temporară a activităţii, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare – 6.694, pentru carantină şi/sau forţă majoră – 37, pentru reducerea programului de la 5 zile/săptămână la 4 zile pe săptămână – 845, pentru alte motive fără legătură cu starea de urgenţă şi şomajul tehnic (concediu pentru îngrijirea copilului, concediu paternal, prin acordul părţilor, etc.) – 2.872 contracte individuale de muncă”, precizează sursa citată.
Iar cel mai afectat domeniu este cel al HORECA (hoteluri, restaurante, baruri, cafenele), urmat de comerţ, transporturi şi industrie.

Toti cei 9.234 de angajatori cu sediul social în judeţul Satu Mare aveau, în total, 84.939 de contracte de muncă înregistrate, la finalul stării de urgenţă.

„În perioada 16.03.2020 – 14.05.2020 au fost primite (înregistrate) la ITM Satu Mare 72 de petiţii de la persoane fizice (salariaţi), din care patru redirecţionate de la alte inspectorate teritoriale de muncă şi două de la alte instituţii (majoritatea în format electronic, prin e-mail sau pe portalul extern). În cele mai multe dintre aceste petiţii sunt semnalate aspecte privind restanţe la plata drepturilor salariale sau, după caz, desfacerea contractului individual de muncă”, se mai arată în informare.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata