Piața criptomonedelor dă semne de revenire

După ce în weekend, Bitcoin a ajuns la cel mai redus nivel atins din decembrie 2020, în cursul zilei de marți, criptomoneda a început să își revină. În aceeași situație se află și Ether, conform ultimelor date publicate.

Astfel, piața criptomonedelor pare că își revine în această săptămână. Potrivit datelor publicate de Coin Metrics, în cursul zilei de marți, Bitcoin a crescut cu peste 5%, înregistrând o valoare de 21.156,34 dolari pe unitate.

Concret, această creștere vine după ce o mulţime de informaţii negative care au împins criptomoneda, în weekend, la sub 18.000 de dolari pe unitate, adică cel mai redus nivel atins din decembrie 2020. La rândul său, Ether a crescut în cursul  zilei de luni cu peste 3%, la 1.145,16 dolari pe unitate, arată sursa citată.

În ceea ce privește motivele unei astfel de reveniri pe piața criptomonedelor, analiștii susțin că fluctuațiile au loc după înăsprirea politicilor monetare ale băncilor centrale, pentru a încetini inflația.

Previziuni pe piața criptomonedelor

În contextul creşterii, ultimele cifre publicate săptămâna trecută arătau că preţurile engros din Statele Unite au crescut cu un ritm anual record. În același timp, Rezerva Federală (Fed) şi-a majorat rata dobânzii de referinţă cu trei sferturi de punct procentual, cea mai mare creştere din 1994. Și Europa se află într-o situație similară.

În tot acest timp, marile companii care operează platforme online pentru criptomonede, inclusiv Coinbase şi BlockFi, fac concedieri pe bandă rulantă. În același timp, creditorii în criptomonede, care promit utilizatorilor randamente ridicate pentru depozitele de monede digitale, au stârnit temeri de insolvenţă.

Astfel, Yuya Hasegawa, un analist de piaţă cripto la Bitbank susține că până când piața criptomonedelor își va reveni, scăderea va continua. „Scăderea de weekend a Bitcoin a fost, pentru a spune simplu, nu suficient de profundă”, a spus Yuya Hasegawa.

Totodată, acesta a mai precizat că inflația este dificil de controlat, iar semnele nu sunt prea optimiste, cel puțin nu în următoarea perioadă.

Controlul inflației este extrem de dificil

În estimările sale,”Mediul macro nu s-a schimbat cu adevărat faţă de reuniunea FOMC de săptămâna trecută: încă nu a existat un semn clar de încetinire a inflaţiei, iar Fed ar putea încă să ducă economia în recesiune prin creşterea prea agresivă a dobânzilor sau pur şi simplu prin eşecul în a controla inflaţia”, a mai spus Hasegawa.

De altfel, o reacție în acest sens a venit și din partea lui Marcus Sotiriou, analist la brokerul de active digitale GlobalBlock din Marea Britanie, care este de părere că bitcoin se confruntă cu rezistenţă la nivelul de 21.300 de dolari pe unitate.

Acesta susține că în cazul în care criptomoneda poate depăşi acest lucru, ar putea atinge următoarea ţintă de 23.500 de dolari.

Bitcoincresterecriptomonede
Comentarii (0)
Adaugă comentariu