Piața SAM este estimată să ajungă la 2,32 miliarde de dolari, în 2020

 Piața Software Asset Management (SAM) se află în creștere la nivel global, fiind estimată să ajungă la 2,32 miliarde de dolari în 2022 față de 1,16 miliarde de dolari în 2017, a declarat, miercuri, Sandor Zsoldos, CEO-ul IPR-INSIGHTS.

Declarația sa a fost făcută în contextul lansării oficiale a filialei IPR-INSHIGHTS din România, planurile acesteiea fiind de a oferi companiilor consultanță independentă față de producător, în vederea reducerii costurilor software și eliminării riscurilor legate de achiziția și managementul licențelor.

Potrivit cifrelor Gartner, costurile implementării SAM la nivel mondial sunt mici în comparație cu beneficiile rezultate, în 2018 costurile Software Asset Management ajungând la 1,33 miliarde de dolari, iar economiile realizate astfel ridicându-se la 119 milioane de dolari.

Pentru 2020, estimarea de costuri SAM este de 1,76 miliarde de dolari, iar economia pentru companii de 140 milioane de dolari, a explicat Zsoldos.

Sandor Zsoldos a menționat că gestionarea necorespunzătoare a licențelor duce la costuri suplimentare și riscuri importante pentru companie, de natură juridică (folosirea ilegală a programelor) sau de natură financiară (cauzate de achiziții prea scumpe de licențe software). De aceea, procedurile și tehnologiile de gestiune a activelor software (Software Asset Management – SAM) și de optimizare de licențe (Sofwatre License Optimization – SLO) sunt instrumente necesare.

După lansarea filialei din Polonia, IPR-INSIGHTS intră pe piața din România, apreciată de Country Manager-ul Octavian Filip ca fiind similară cu cea poloneză, unde nu există consultanți independenți SAM.

“Necesitatea reducerii costurilor este primul lucru pe care îl aud în discuțiile cu orice companie. Pentru acestea, rezultatul unui proiect de gestiune a activelor software (SAM) depășește orice așteptare”, a afirmat Octavian Filip, prezent la eveniment.

Pentru extinderea din România au fost investiți 1,4 milioane de euro în dezvoltarea capacităților de instalare și expertiză SAM, business planul pe cinci ani prevâzând venituri de circa 1,2 milioane de euro în 2024, similare cu cele înregistrare în Ungaria, în 2017.

Înființată în 2002, în Ungaria, IPR-INSIGHTS are peste 150 de clienți și a realizat mai mult de 550 proiecte de SAM.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata