Piețele bursiere din Asia continuă să suporte consecințele globale

15

Piețele bursiere din Asia au suferit marți după consecințele investitorilor din Marea Britanie și SUA îngrijorate de o creștere a cazurilor de coronavirus.

Cele mai mari scăderi din regiune au fost înregistrate în Australia, unde acțiunile au atins un nivel minim de trei luni.

Investitorii au fost, de asemenea, zguduiti de diminuarea speranțelor pentru un sprijin financiar mai mare pentru economia SUA.

Bursele au scăzut în Coreea de Sud, Hong Kong și China, în timp ce Japonia a fost închisă pentru o sărbătoare publică.

Luni, piețele bursiere din Marea Britanie și SUA au suferit pierderi mari din cauza temerilor că o creștere reînnoită a cazurilor de coronavirus va distruge perspectivele economice.

Peste 50 de miliarde de lire sterline au fost șterse din acțiunile britanice și au provocat scăderi similare pe piețele bursiere europene și americane.

Sentimentul negativ s-a răspândit în Asia, care a fost anterior centrul optimismului de la continuarea redresării economice a Chinei.

Acțiunile australiene au fost târâte la cel mai scăzut nivel de la mijlocul lunii iunie, sub presiunea stocurilor sale miniere și energetice.

Principalele firme miniere BHP Group și Rio Tinto au scăzut ambele cu aproximativ 2%.

Tensiuni multiple

„Cea mai mare problemă pentru piețele locale este modul în care lupta pentru super-dominanță din sectorul tehnologic se desfășoară între SUA și China, care este privită prin obiectivul acordului ByteDance / Oracle -Walmart”, a declarat Stephen Innes, un strateg de piață la Sydney – firma financiară cu sediul AxiCorp.

„Riscul alegerilor vine, de asemenea, în prim plan cu prima dezbatere electorală din SUA din 29, care agravează lucrurile”, a adăugat el.

În Europa, acțiunile bancare au fost afectate de un set suplimentar de îngrijorări, pe măsură ce acuzațiile de spălare a banilor au apărut în dosarele filtrate.

HSBC, banca din centrul scandalului, a văzut că prețul acțiunilor sale scade cu 5,3% în Londra, însă dezvăluirile au tras în jos întregul sector, alte bănci mari scăzând cu o sumă similară.

Acțiunile HSBC au atins un nivel minim de 25 de ani și au continuat să alunece marți în Hong Kong, în scădere cu încă 3%.

Acțiunile băncii Standard Chartered, cu sediul în Marea Britanie, care a fost, de asemenea, menționată în ziarele scurgeri, au scăzut cu 2% pentru a atinge un minim de 18 ani pe piața din Hong Kong.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata