Pitești este orașul în care startup-ul american de trotinete electrice Lime își extinde acum serviciul

102

În România, trotinetele electrice Lime vor fi disponibile, la închiriere prin aplicația de mobil în încă un oraș, potrivit unui comunicat transmis de startup-ul de mobilitate urbană. 

Oraşul Pitești este orașul în care startup-ul american își extinde acum serviciul. Trotinetele electrice vor fi lansate în acest oraş în ziua de joi 17 martie.

În contextul rutier al oraşului, operațiunile Lime din orașul Pitești se vor concentra pe siguranța utilizatorilor și a participanților la trafic, precum și pe oferirea unei alternative de transport sustenabilă, a transmis startup-ul.

Trotinetele vor fi disponibile în Pitești în cartierele Trivale, Negru Vodă, Tudor Vladimirescu, Mărășești, Ceair, asigurând conexiunea între toate zonele cheie ale orașului.

Din punct de vedere sustenabil, oraşul Pitești este primul nou oraș din planul de expansiune din acest an, urmând ca trotinetele electirce să fie disponibile în curând și alte orașe precum Brașov, Iași, Oradea și Râmnicu Vâlcea, conform comunicatului.

Cum funcționează Lime?

În prezent, pentru a utiliza Lime trebuie să descarci aplicația cu același nume, să localizezi o trotinetă pe hartă și să o deblochezi prin atingerea unui buton.

Aşadar, cât costă să mergi cu Lime? Te va costa 4 lei pentru primele 4 minute, după care 0.77 lei pe minut.

În contextul siguranţei, compania se angajează să asigure siguranță și confort și îndeamnă călătorii să poarte întotdeauna căști.

Istoric, compania Lime a fost fondat în ianuarie 2017, la San Francisco, de Adam Zhang, Brad Bao, Charlie Gao și Toby Sun. În 5 ani, startup-ul a obținut investiții totale de 1,5 miliarde de dolari, conform Crunchbase. În mai 2020, Lime a ridicat o rundă de finanţare de 170 de milioane de dolari din partea unor investitori printre care Uber și Alphabet, compania-mamă a Google.

În noiembrie 2021 se anunţa pe StartupCafe.ro că Lime a obținut o nouă finanțare, de 523 de milioane de dolari de la Uber și alți investitori.

În România, Lime a pătruns cu trotinetele sale electrice de închiriat în anul 2019, mai întâi în București. Apoi s-a extins în Cluj-Napoca, Brașov, Constanța. Lime a făcut și o integrare cu Uber, pentru ca utilizatorii să poată închiria trotinete electrice și din aplicația de transport cu mașina în sistem ride-hailing.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Hotnews.ro