Plasamentul privat de obligaţiuni de 20 de milioane de lei a fost încheiat cu succes de Stanleybet Capital

22

Compania Stanleybet Capital a încheiat oferta de obligaţiuni cu o valoare totală de 20 de milioane de lei (aproximativ 4 milioane de euro), intermediarul fiind societatea de brokeraj SSIF Goldring, informează compania printr-un comunicat transmis luni AGERPRES.

În contextul bancar, obligaţiunile emise, au scadenţa la trei ani şi o rată a dobânzii fixă de 10% pe an, plătibilă semestrial.

De altfel, plasamentul trebuia să se desfăşoare între 27 iulie şi 30 august, dar s-a încheiat anticipat, pe 5 august, în urma atingerii în scurt timp a plafonului maxim de subscrieri, precizează sursa citată.

În perioada de subscrieri, au fost înregistraţi 133 de investitori în volum total de 200.000 obligaţiuni şi o valoare totală de 19.800.000 lei, fiind atins astfel plafonul maxim de subscrieri, în valoare nominală de 20.000.000 lei. Valoarea medie a subscrierii a fost de 149.000 lei. Obligaţiunile vor fi listate în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare administrat de Bursa de Valori Bucureşti.

Aşadar, finanţarea va fi utilizată pentru optimizarea platformei de pariuri sportive şi jocuri de noroc online, extinderea şi digitalizarea reţelei de agenţii Stanleybet, implementarea aplicaţiilor pentru mobil şi dezvoltarea reţelei de agenţii premium Stanleybet Plus.

Cu ajutorul acestor investiţii vor susţine creşterea semnificativă a grupului în următorii trei ani, managementul Stanleybet Capital estimând venituri de 600 milioane de lei şi un profit net de 83 de milioane de lei în 2024. Comparativ, Stanleybet Capital mizează pe un business de 418 milioane de lei anul acesta, iar anul trecut veniturile au fost de 200 de milioane de lei.

„Viziunea noastră este aceea de a construi o afacere integrată online şi offline printr-o soluţie omnichannel care să asigure o experienţă unitară pentru client atât în agenţiile fizice, cât şi pe platforma de pariere online. Accesarea capitalului investiţional necesar va imprima afacerii un ritm accelerat de creştere în următorii trei ani”, a declarat Csaba Tanko, preşedinte CA şi director general Stanleybet Capital.

Compania Stanleybet Capital SA a fost înfiinţată în noiembrie 2020 ca entitate (societate de tip holding) cu rol integrator pentru liniile de business dezvoltate începând cu 1999 de companiile din grupul Game World Group pe piaţa jocurilor de noroc şi a pariurilor sportive din România.

În prezent, grupul Game World / Stanleybet Capital are aproximativ 2.000 de angajaţi şi include companiile Game World România SRL, Game World Invest, Westgate România SRL, WAP Holdings România SRL şi Megabet Internaţional SRL (pentru divizia online).

Actual, Societatea de brokeraj Goldring a fost înfiinţată în 1998 şi este condusă de Virgil Zahan care este şi acţionarul principal al companiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata