Poliția a confiscat aproximativ 3.000 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute

Foto: focuspress.ro
22

În data de 17 mai 2022, direcția Generală a Poliției Municipiului București (DGPMB) a informat recent că aproximativ 3.000 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute au fost confiscate de polițiștii de la Economic.

Prejudiciul este estimat la 470.000 lei

În contextul activităţilor, acțiunea a fost realizată în urma unor controale în mai multe complexuri comerciale, piețe şi târguri. Potrivit informațiilor transmise de Direcția Generală a Poliției Municipiului București (DGPMB), prejudiciul cauzat este estimat la 470.000 lei.

Astfel, „În data de 17 mai, poliţişti din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţiile Sectoarelor 2 şi 4 au acţionat în mai multe complexuri comerciale, pieţe şi târguri, unde au efectuat controale la operatorii economici care comercializează bunuri şi mărfuri destinate consumului general, în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală, a faptelor ilicite din domeniul comerţului cu mărfuri şi produse contrafăcute”, a informat DCPMB într-un comunicat.

În plus, autoritățile informează că au fost identificate persoane care comercializau mărfuri ce poartă însemnele unor mărci protejate pe teritoriul României, susceptibile de a fi contrafăcute.

În aceste cazuri, „Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, a mai precizat DGPMB.

ANAF a început la rândul său controale masive

La rândul său, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat anterior că a început controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune. Potrivit unei declarații făcute de președintele Agenției, pentru combaterea acestui flagel sunt necesare acţiuni ferme şi decisive.

În viziunea sa, Lucian Ovidiu Haiuş a spus că își asumă misiunea de a demonstra că ANAF-ul este un partener al contribuabililor oneşti, că această instituţie merită încrederea şi respectul cetăţenilor, dar şi că va lupta cu determinare împotriva evaziunii fiscale.

Astfel, „În acest sens, vreau să vă anunţ că în următoarele zile vor începe controale ample în toate domeniile cu risc ridicat de evaziune. Combaterea evaziunii este unul dintre principalele obiective ale ANAF, precum şi parte din misiunea mea personală la conducerea acestei instituţii. Acţiuni ferme şi decisive sunt necesare pentru eradicarea acestui flagel al economiei pentru a asigura resursele necesare îmbunătăţirii nivelului de trai al populaţiei”, a spus Lucian Heiuş într-un mesaj distribuit presei.

În contextul financiar, el a spus că plata taxelor şi impozitelor este şi un act de responsabilitate socială pentru fiecare, de la marile corporaţii, la mici antreprenori, până la persoanele fizice.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata