Poluare în portul Midia Năvodari, după ce un furtun s-a spart în timpul descărcării unei nave, o tonă de păcură s-a scurs,

15

Aproape o tonă de păcură s-a scurs în portul Midia Năvodari, după ce unul dintre furtunurile de descărcare al unei nave s-a spart. În zonă se intervine de urgență pentru limitarea poluării.

În noaptra de miercuri spre joi s-a produs o poluare în portul Midia Năvodari după ce un furtunul cu care se descărca păcura de pe o navă s-a spart.

Astfel, incidentul a avut loc la ora 2.00 în timpul descărcării navei Angi, încărcată cu păcură, care se afla în dana 4 Midia Năvodari, județul Constanța, conform, ministerului mediului.

Unul din furtunurile de descărcare ale terminalului s-a spart și a rezultat o poluare cu păcură de circa 1 tonă, din care 80% s-a scurs pe mal și 20% între navă și cheu.

În urma acestui incident, personalul terminalului ajutat de echipajul remorcherului de serviciu au început să limiteze răspândirea poluării în apă. A fost anunțat tot personalul disponibil din portul Midia, precum și firma contractată pentru depoluare, pentru a începe activitatea de curățare.

Aşadar, „În acest moment, la fața locului sunt toate instituțiile cu rol de combatere a poluării. Între navă și cheu, pe o lungime de 30 m, lățime de 0.5 m (distanța între navă și cheu) și grosime de aproximativ 2,3 cm, se află o cantitate de păcură de aproximativ 200 de litri. Păcura este compactă și înghețată, datorită temperaturii scăzute”, a anunțat Ministerul Mediului.

Toată păcura va fi îndepărtată, de firmele specializate, după plecarea navei, iar descărcarea acesteia va fi reluată când va fi posibil dar va mai dura încă 24 ore.

Inspectorii ABA Dobrogea-Litoral sunt la fața locului și urmează să fie aplicate sancțiuni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata