Preşedintele Klaus Iohannis a decis numirea în funcția de judecător la Curtea Constituțională a doamnei Mihaela Ciochină pentru un mandat de 9 ani

46

În data de 9 mai 2022, Președintele României, Klaus Iohannis, a decis luni, numirea unui om cheie în funcția de judecător al CCR pentru un mandat de 9 ani.

Astfel, șeful statului a decis numirea în funcția de judecător la Curtea Constituţională a doamnei Mihaela Ciochină pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Cine este Mihaela Ciochină, în prezent consiliera președintelui Iohannis pe drept constituțional?

În prezent, Mihaela Ciochină este consilier prezidențial din anul 2015, în cadrul Departamentului Constituțional Legislativ.

Născută în 1967, este absolventă a Facultății de Drept, Universitatea din București, cu specializare în relații internaționale (1992).

În contextul profesional, de-a lungul timpului a participat la seminarii interne și internaționale pe probleme de tehnică legislativă, proceduri parlamentare, statutul funcționarului public. Din anul 1992 și până la momentul numirii în cadrul Administrației Prezidențiale, a lucrat în cadrul Senatului României, exercitând diferite funcții, de la cele de execuție până la funcția de director general al Direcției generale legislative, arată Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, Mihaela Ciochină a colaborat cu Consiliul Legislativ pentru elaborarea de rapoarte sau documente referitoare la evaluarea legislației din diferite domenii și cu Institutul European din România și Institutul Național de Administrație Publică în cadrul activităților de formare continuă a funcționarilor publici.

Desfășoară activitate didactică în calitate de colaborator extern al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București.

Este autoare a unor articole referitoare la procedura de legiferare și statutul parlamentarului în România, dintre care amintim: „Elemente de noutate în procedura de legiferare, urmare a revizuirii Constituţiei şi regulamentelor parlamentare” (Revista de Drept Public nr. 4/2003); „Unele consideraţii privind răspunderea membrilor Parlamentului în lumina Legii nr. 96/2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor” în Răspunderea în dreptul constituţional (Bucureşti, 2007).

Mihaela Ciochină a fost numită Consilier Prezidențial la data de 14 ianuarie 2015. De asemenea,  anterior numirii făcute de președintele Klaus Iohannis, Parlamentul a validat numirile lui Bogdan Licu, propus de PSD și a Iuliei Scântei, propunerea PNL, pentru Curtea Constituțională.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro