Preşedintele Klaus Iohannis, va semna în Cartea de condoleanţe deschisă de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti

34

În România, preşedintele Klaus Iohannis îşi va aduce omagiile Reginei Elisabeta a II-a printr-un gest simbolic. Astăzi, 13 septembrie, şeful statului român va semna în Cartea de condoleanţe deschisă de Ambasada Marii Britanii la Bucureşti.

Concret, şeful statului va merge la reşedinţa ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, acolo unde va semna în Cartea de condoleanţe deschisă în memoria Reginei Elisabeta a II-a.

Astfel, în cadrul anunţului oficial făcut de Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis va merge marţi, 13 septembrie, la reşedinţa din Strada Armindenului din Bucureşti la ora 14:00, pentru a semna în cartea de condoleanţe.

În urma decesului Reginei Elisabeta a II-a, Ambasada Marii Britanii din România a deschis o Carte de condoleanţe online, dar şi în format fizic la reşedinţa din Strada Armindenului din Bucureşti.

Preşedintele României, mesaj de condoleanţe adresat noului Rege Charles al III-lea: Domnia Reginei Elisabeta, un reper şi inspiraţie pentru noi toţi şi generaţiile viitoare

În cadrul online, la scurt timp după trecerea în nefiinţă a fostului suveran britanic, preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat printr-un mesaj publicat pe contul său de Twitter.

„Sincere condoleanţe la trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a. Domnia Majestăţii Sale, care s-a întins pe parcursul a şapte decenii, a modelat istoria modernă şi reprezintă un simbol excepţional al loialităţii şi al angajamentului faţă de serviciul public. Românii sunt alături de poporul britanic şi de Familia Regală”, a afirmat şeful statului.

În plus, vineri, Klaus Iohannis a transmis şi un mesaj de condoleanţe adresat Regelui Charles al III-lea.

Aşadar,„În numele poporului român şi al meu personal, doresc să transmit Majestăţii Voastre, întregii Familii Regale şi poporului britanic condoleanţe şi compasiune pentru dureroasa pierdere suferită.

Majestatea Sa Regina a fost un lider excepţional, care şi-a servit patria cu devotament şi responsabilitate desăvârşită, reprezentând un simbol al stabilităţii şi un veritabil reper moral pentru întreaga lume.

Cele şapte decade în slujba Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi a întregului Commonwealth rămân în istoria umanităţii drept un reper şi inspiraţie pentru noi toţi şi generaţiile viitoare”, se arată în mesajul transmis vineri, 9 septembrie, de către preşedintele României.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro