Preşedintele Recep Tayyip Erdogan l-a întrebat pe Klaus Iohannis despre Gică Hagi

Foto: bn24.ro
95

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, în marja participării la Summitul NATO de la Madrid, o întrevedere cu omologul turc, Recep Tayyip Erdogan, la finalul căreia cei doi oficiali au avut o scurtă discuţie despre fotbal.

Din informaţiile unor surse oficiale, citate de Agerpres, preşedintele Erdogan l-a întrebat pe şeful statului român ce face Gheorghe Hagi. Klaus Iohannis i-a spus că acesta este bine, antrenează, are o academie de fotbal şi pregăteşte tineri fotbalişti.

În plus, preşedintele turc a amintit şi de Ianis Hagi, fiul lui Gheorghe Hagi. Preşedintele Iohannis a afirmat că acesta este talentat şi un bun jucător.

În contextul forbalistic, Gică Hagi a făcut istorie la Galatasaray, formație pentru care a evoluat între 1996 și 2001. “Regele” este unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria clubului. Din punct de vedere al palmaresului, Hagi a adunat 192 de partide, 71 de goluri și 64 de pase decisive.

Cei doi șefi de stat au discutat despre nivelul foarte bun al relației de Parteneriat Strategic dintre România și Turcia, iar Recep Tayyip Erdoğan a subliniat faptul că cele două țări au o relație foarte puternică.

Gică Hagi a intrat pe teren peste arbitri: “Nu e posibil aşa ceva”

În România, Gică Hagi (57 de ani) este la fel de vulcanic şi la meciurile de pregătire. Arbitrii partidei amicale Farul-Mioveni, desfăşurat miercuri la Braşov, au simţit-o pe pielea lor în repriza secundă.

Jocul s-a încheiat 0-0 şi a fost programat la Braşov, în timpul cantonamentului de pregătire a noului sezon din Liga 1.

Supercupa României se va disputa pe 9 iulie, la Arad, iar campionatul va începe pe 15 iulie.

În repriza secundă, după un ofsaid semnalat de unul dintre “asistenţi”, Hagi pur şi simplu a erupt pe marginea terenului deoarece a considerat că jucătorul său nu era afară din joc. Şi chiar a intrat pe teren să-l certe pe tuşierul în cauză, dar l-a luat la ţintă şi pe arbitrul de centru, care a încercat să intervină. “De ce dai ofsaid dacă n-a fost?! Nu se poate aşa ceva”, a fost una dintre replicile “Regelui”.

La final, totul a fost dat uitării după ce Hagi le-a strâns mâna celor din brigadă, cărora le-a spus că ar trebui să se fi obişnuit cu el, că nu-i place să piardă nici măcar în partidele amicale.

Sursa: Digi24.ro