Preşedintele Senatului Florin Cîţu şi-a dat demisia sau a fost eliberat din funcţie

18

Fostul președinte al Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîţu a luat o decizie fără precedent în urmă cu puțin timp. Alegerea sa vine la puțin timp după ce conducerea formațiunii politice a adus în discuție schimbarea sa de la șefia Senatului.

După ședința senatorilor liberali, care a avut loc miercuri, prim-ministrul României și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că funcția de președinte al Senatului va fi ocupată de senatorul Alina Gorghiu.

Astfel, „Ţinând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă care trebuie luate la nivelul Guvernului şi în deplină concordanţă cu deciziile luate politic la nivelul Coaliţiei, au avut loc discuţii, au avut loc dezbateri şi în urma acestora preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi-a anunţat demisia, urmând ca funcţia de preşedinte al Senatului, cu delegare de atribuţii, să fie exercitată de dna senator Alina Gorghiu”, a anunțat șeful Executivului.

 

Fostul prim-ministru al României și-a depus mandatul din funcția de președinte al Senatului, spun surse din conducerea Partidului Național Liberal (PNL). Decizia fostului șef al Executivului vine în contextul în care liderii liberali au decis înlocuirea sa de la șefia Senatului.

De asemenea, fostului președinte al Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîţu, i se reproșează că a încălcat articolul 25 din Statutul PNL. Concret, acesta a făcut declarații critice la adresa conducerii formațiunii politice.

Cine va prelua președinția Senatului

Miercuri dimineață, de la prima oră, toți senatorii Partidului Național Liberal au fost convocați la o ședință a grupului senatorial la ora 9:30. De asemenea, premierul și președintele PNL, dar și secretarul general al PNL, Lucian Bode, au cerut prezență obligatorie pentru toți senatorii, miercuri în plenul Senatului, la ora 12:00.

Florin Cîțu va fi schimbat din funcția de președinte al Senatului, în ultima zi din această sesiune parlamentară și în locul lui ar urma să fie propusă și susținută Alina Gorghiu. Ea ar urma să fie președinte interimar pe timpul vacanței parlamentare, urmând ca în septembrie, când începe sesiunea parlamentară, să fie pus un nou președinte al Senatului în locul lui Florin Cîțu.

Florin Cîțu spunea că nu știe nimic despre schimbarea din funcție

În opinia sa, Florin Cîţu a declarat, miercuri, la sosirea la Senat, că nu ştie despre o schimbare a sa din funcţie.

Astfel, ”Nu m-a sunat nimeni. Despre ce vorbim? Eu nu am această informaţie, preşedintele partidului nu m-a sunat, secretarul general nu m-a sunat. Ştiţi foarte bine că aceste decizii sunt ale PNL, eşti preşedintele Senatului cu sprijinul Partidului Naţional Liberal”, a spus el, întrebat dacă este pregătit de schimbarea de la şefia Senatului.

Despre motivele schimbării, şi anume declaraţiile făcute, care au încălcat Statutul partidului, Cîţu a spus că ”sunt aceleaşi declaraţii de anul trecut, când candida împotriva lui Ludovic Orban”.

 

Întrebat dacă are ceva să îşi reproşeze, Cîţu a arătat: ”Uitaţi-vă la activitatea Senatului, că este mai bună, mai multe vizite, o vizită oficială în SUA, după 11 ani”.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata