Virgil Popescu: prețul gazului nu poate depăși 0,31 lei/kw, indiferent de consum

21

Recent, Ministrul Energiei Virgil Popescu a vorbit  despre semnarea noilor contracte, în această perioadă, cu furnizorii de gaze naturale. În precizările celor spuse de ministrul Energiei, prețul acestora, nu poate depăși 0,31 lei/kw, indiferent de consum.

Virgil Popescu explică semnarea noilor contracte cu furnizorii de gaze

În contextul preţurilor, Virgil Popescu a subliniat faptul că prețul nu poate depăși 0,31 lei/kw, indiferent de consum, deoarece ordonanța guvernamentală care plafonează prețul gazelor este în vigoare până la data de 31 martie 2023.

Astfel, „Consumatorii trebuie să ştie că există o ordonanţă care există de la 1 aprilie, anul acesta, până la 31 martie 2023, anul viitor, iar preţul pentru consumatorul casnic este plafonat la 150 de lei, plus tariful de furnizare, care este undeva la 12 lei. Deci există un plafon. Preţul pe care îl vor plăti va fi undeva la 0,25 lei. Cel mai mare preţ care ar putea fi , de 0,31 lei.

Există o plafonare. Sistemul funcţionează. Au fost nişte sincope, trebuie să recunoaştem. Fiecare decide ce face, semnează cu furnizorul în care are încredere şi care orferă cea mai mună ofertă în piaţă, dar indiferent de preţul din acel contract, până la 31 martie, nu poţi plăti gaz natural acasă mai mult de 31 bani pe kw. Asta este cert. Independent şi indiferent de ce consumă”, a declarat Virgil Popescu la Digi24.

Nicio companie din România nu are contract direct cu Gazprom

Tot despre preţurile la gaze, acesta a fost întrebat și dacă românii vor putea observa o scădere a prețului la gaze în următoarea perioadă.

„Haideţi să vedem cum reacţionează piaţa românească şi când intră acest gaz din Marea Neagră. Nu mă aştept la minuni în această iarnă, avem război la frontieră, suntem într-o situaţie regională complicată. Gaz o să avem, nu se pune problema ca preţurile să fie mai mari de 31 de bani, indiferent de cât consumi”, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu

Legat de intenția autorităților ruse de a impuse o plată a gazelor în ruble, Virgil Popescu a subliniat că „nicio companie din România nu are contract direct cu Gazprom”.

Despre acest subiect acesta spune, „Nu avem această problemă pentru că nicio companie din România nu are contract direct cu Gazprom, are cu diferite companii intermediare, care au rezidenţă în UE, au sucursale în România, iar plăţile se fac în bănci din România”, a completat ministrul.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata