Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii de tip evazionist

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au desfăşurat o acţiune care a vizat prevenirea şi combaterea infracţionalităţii de tip evazionist, precum şi în scopul prevenirii şi combaterii evenimentelor ce pot afecta siguranţa cetăţeanului.

Astfel, poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciul Investigaţii Criminale şi ai Brigăzii Rutiere, însoţiţi de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, comisari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au efectuat verificări şi controale specifice, în vederea verificării legalităţii actelor de comerţ desfăşurate, a veniturilor obţinute din vânzarea mărfurilor, precum şi pentru prevenirea şi combaterea unor fapte antisociale, la mai multe societăţi comerciale.

Cu această ocazie au fost legitimate 84 persoane, au fost verificate 46 de autoturisme şi au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 37.000 de lei, pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Totodată, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.400 de lei, pentru încălcări ale prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 19 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8.900 de lei pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi H.C.L. 134/2004.

De asemenea, reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au aplicat 3 sancţiuni contravenţională în valoare totală de 70.000 de lei, pentru încălcări ale prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, fiind confiscate peste 75 kg produse de origine animală fără elemente de identificare şi produse cu termen de valabilitate depăşit, precum şi 7 kg de produse vegetale.

Verificările sunt continuate cu privire la întreaga activitate desfăşurată de către societăţile comerciale controlate, urmând ca la finalizarea acestora să fie să fie dispuse măsuri în consecinţă.

Acţiunile se circumscriu activităţilor Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei Română pentru asigurarea unui climat de linişte publică, protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite şi însănătoşirea mediului de afaceri.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata