Primăria Cluj-Napoca a anunțat recent, că va oferi o serie de tichete sociale, în valoare de 400 de lei

127

Se dau 400 de lei gratis de la primăria din Cluj-Napoca pentru cumpărăturile de Crăciun. Mulți clujeni vor putea beneficia dacă depun cererile necesare. Din informaţiile autorităților, termenul limită este data de 29 noiembrie.

Astfel, Primăria Cluj-Napoca, condusă de fostul premier Emil Boc, a anunțat recent că va oferi o serie de tichete sociale în valoare de 400 de lei, bani ce pot fi folosiți pentru cumpărăturile de Crăciun. Cererile se depun până la sfârşitul lunii noiembrie, adică până miercuri, 30 noiembrie.

Se dau 400 de lei gratis de la Primărie pentru cumpărăturile de Crăciun

Edilul oraşului Emil Boc a venit cu o veste bună pentru clujenii cu probleme și a anunțat un sprijin financiar pentru cei cu venituri reduse, în afara banilor şi a voucherelor sociale primite de la Guvern.

Astfel, aceștia vor primi un ajutor în bani, dat o singură dată, din partea Primăriei Cluj-Napoca, ce oferă tichete sociale în valoare de 400 de lei. Primăria a dublat recent cuantumul tichetelor sociale pe suport electronic pentru Programul „Alimente”. Concret, peste 7.000 de clujeni beneficiază deja de sprijin de 200 de lei pentru achiziția de produse alimentare.

În afirmaţiile sale, „Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat. Sprijin financiar de 400 lei/an pentru familiile și persoanele cu venituri mici în cadrul Programului „Alimente” 2022.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca a dublat cuantumul tichetelor sociale pe suport electronic în cadrul Programului social «Alimente » de la 200 lei/an/beneficiar la 400 lei/an/beneficiar, după intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu local a Municipiului Cluj-Napoca nr. 791/2022.

Astfel, pentru cele 7190 de cereri eligibile depuse din aprilie până în 11 octombrie se trimite diferența de 200 lei – pe aceleași carduri (tichete sociale pe suport electronic) eliberate de Primărie și utilizate și în restul anului, iar pentru cele 507 de cereri eligibile depuse din 12 octombrie până în 31 octombrie cardurile vor fi alimentate direct cu suma de 400 lei. Cererile în vederea eliberării de carduri tip tichete sociale pentru 2022 mai pot fi depuse până în ultima zi lucrătoare a lunii, 29 noiembrie”, a transmis primarul Emil Boc.

Cine va beneficia de acest ajutor?

În acest context, din informaţiile Primăriei Cluj-Napoca, se încadrează ca beneficiari ai Programului social „Alimente” următoarele categorii de persoane:

a) persoane cu handicap grav sau accentuat, neinstituționalizate;
b) pensionari, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutați politic, eroi martiri ai revoluției, orfani, ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1386 lei/membru de familie;
c) șomeri înregistrați (cu/fără indemnizație de șomaj) ale căror venituri nete lunare pentru persoana singură sunt de până la 2053 lei și de până la 1.386 lei/membru de familie;
d) beneficiari de ajutor social sau de alocație pentru susținerea familiei;
e) victimele traficului de persoane;
f) victimele violenței domestice.

Iar locațiile de unde pot fi ridicate cardurile (tichetele sociale pe suport electronic) din Programul „Alimente” al Primăriei municipiului Cluj-Napoca sunt:

1. Clubul pensionarilor Mănăștur, str. Arinilor, nr. 11
2. Clubul pensionarilor Mărăști, str. Aurel Vlaicu, nr. 3A
3. Clubul pensionarilor Horea, str. Horea, nr. 108
4. Sediul Direcției de Asistență Socială și Medicală, str. Venus FN (intrarea dintre nr. 20-22 – ghișeul nr. 5)

În concluzie, conform detaliilor acestui program, el este susținut din bugetul local al municipiului Cluj-Napoca. Mai mult, tichetele sociale se acordă o singură dată pe an, în limita sumelor aprobate cu această destinație în buget, prin intermediul DASM.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata