Primăria Focșani îl somează pe deputatul Ion Ștefan

 Primaria Focșani îl somează pe deputatul Ion Ștefan, propus ministru al Dezvoltării în cabinetul Ludovic Orban, „să intre în legalitate și să își achite în regim de urgență datoriile” pentru casa de 94 de metri pătrați.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Focșani, deputatul Ion Ștefan a păgubit bugetul local cu peste o jumătate de miliard de lei vechi.

„Pus în fața evidențelor, <deputatul Grindă> a recunoscut cu jumătate de gură că a încălcat legea aproape 20 ani și a păgubit bugetul local al Municipiului Focșani cu peste jumătate de miliard de lei vechi. Chiar și așa însă, cel ce a primit aviz negativ ca ministru propus al Dezvoltării se poartă pe principiul <hoțul strigă hoții>, acuzând Primăria municipiului Focșani că nu procedează la fel și în cazul președintelui Consiliului Județean Vrancea și a mamei acestuia. În urma verificărilor efectuate la Serviciul Taxe și Impozite, aducem la cunoștința opiniei publice faptul că nici domnul președinte Marian Oprișan și nici mama sa nu figurează în evidențele noastre fiscale cu datorii, având toate taxele plătite la zi”, se arată într-un comunicat semnat de Biroul de presă al Primăriei Focșani.

Deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, este somat să își achite datoriile. „În aceste condiții, solicităm în mod public domnului <deputat Grindă> să intre în legalitate și să își achite în regim de urgență datoriile, așa cum fac zeci de mii de focșăneni”, se mai arată în comunicat.

Primarul municipiului Focşani, Cristi Misăilă, a declarat luni că Ion Ştefan ar figura în evidenţele municipalităţii cu o casă de 94 de mp edificată pe un teren de 910 mp, casa construită ulterior nefiind declarată la primărie, astfel că deputatul s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor aferente locuinţei nou construite.

Deputatul liberal a povestit, la începutul săptămânii, cum a ajuns în situația de a fi acuzat că nu și-a plătit impozitul pentru casă.

„Am început construcția casei în anii 2000, dar nu am mai realizat recepția lucrărilor, lucru pe care îl voi face cu celeritate. Este o situație despre care acum am aflat și voi întreprinde toate demersurile pentru a o remedia. Sunt un bun contribuabil la bugetul statului, în calitate de antreprenor am plătit taxe și impozite care însumează, numai pe ultimii cinci ani, 97.146.293 lei! Pe lângă acestea voi achita și sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuință, chiar dacă nimeni din primărie nu a constatat în cei 19 ani care s-au scurs până acum această neregulă”, a spus Ștefan.

Ion Ștefan, propus pentru portofoliul Dezvoltare, a fost avizat negativ în comisiile reunite din Parlament. Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

deputatimpozitprimar
Comentarii (0)
Adaugă comentariu