Primăria Oradea a realizat un drum de legătură rapid de 3 kilometri

Foto: m.ebihoreanu.ro

Cu o lungime de aproape 3 kilometri,  primăria Oradea a finalizat un drum de legătură rapid, care va întregi centura ocolitoare în zona de nord-est a oraşului, facilitând astfel traficul uşor dinspre Cluj spre Biharia, Autostrada Transilvania şi DN19 (Oradea – Satu Mare), fără a se mai intra prin localitate.

„Azi dorim să vă prezentăm finalizarea lucrărilor la drumul de legătură dintre strada Suişului şi drumul naţional 19 Oradea – Satu Mare, care trece prin Biharia şi pe unde practic se va circula după ce va fi deschisă autostrada. Duminică, în jurul orei 16, acest drum va fi deschis circulaţiei publice. Venind dinspre Cluj cu o maşină mică, putem folosi această variantă ocolitoare a municipiului Oradea, care în scurt timp va ieşi foarte aproape de Autostrada Transilvania”, a declarat, într-o conferinţă de presă pe teren, viceprimarul Florin Birta.

Astfel, drumul are o lungime de 2.823 de metri, o lăţime de şapte metri, pe ambele părţi având trotuare, iar pe o parte pistă de biciclete pe două sensuri, precum şi iluminat public. Cea mai spectaculoasă porţiune este viaductul lung de 250 metri, construit în pantă, care va supratraversa Valea Frumoasă situată la ieşirea spre Biharia. La construcţia acestuia au fost necesari 92 de piloni foraţi, la o adâncime de 20 de metri.

Iar, lucrările de amenajare a noului drum rapid, finanţate cu 28 de milioane de lei fără TVA din bugetul local, au fost realizate de o asociere de firme din care fac parte Drumuri Orăşeneşti (lider), MBS Group şi ABED Nego.

„A fost o lucrare complexă, care a cuprins un pasaj de 250 de metri, unul dintre cele mai lungi din judeţ, unde, într-o anumită secţiune, s-a lucrat la o înălţime de 20 de metri. Au fost şi probleme din cauza intemperiilor care ne-au cam încurcat”, a declarat, pentru AGERPRES, acţionarul principal al firmei Drumuri Orăşeneşti, Gheorghe Vajai.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în data de 3 iulie 2018, durata de execuţie fiind de 13 luni. Termenul iniţial estimat pentru finalizarea lucrărilor a fost 31 noiembrie 2019, dar contractul a fost prelungit până la finalizare.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata