Prințul Andrew a fost deposedat de titlul său de „Alteța Sa Regală”, pe care nu îl mai poate folosi niciodată în circumstanțe oficiale

Foto: adevărul.ro
81

După ce Prințul Andrew, a fost aspru sancționat deoarece ar fi agresat sexual o adolescentă de 17 ani, afectând grav imaginea publică a Familiei Regale, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a luat o decizie radicală în aceea ce îl privește pe fiul ei.

Prințul Andrew a fost acuzat că a agresat sexual o adolescentă de 17 ani

În anul 2001, Prințul Andrew a fost acuzat că a agresat-o sexual pe Virginia Giuffre, o adolescentă de 17 ani, însă a negat vehement acuzațiile respective.

În cadrul unui proces federal din Manhattan, Virgina Giuffre a susținut că a fost obligată să întrețină relații sexuale de nenumărate ori cu Prințul Andrew, deși ea avea doar 17 ani, iar el 41 de ani.

După procesul respesctiv, acesta a fost de acord să plătească o sumă uriașă ca despăgubire pentru fapta sa. Prințul Andrew a fost nevoit să îi plătească victimei sale aproape 12 milioane de lire sterline, fiind ajutat să strângă toți banii necesari de Familia Regală.

Astfel, atât Prințul Charles, cât și mama sa, Regina Elisabeta a II-a, i-au oferit sume impresionante pentru a-și achita obligația. De asemenea, Prințul Andrew a vândut o vilă luxoasă, pe care o deținea în Elveția, pentru a putea achita integral despăgubirea.

Însă, după incidentul respectiv, Prințul Andrew a fost deposedat de titlul său de „Alteța Sa Regală”, pe care nu îl mai poate folosi niciodată în circumstanțe oficiale.

Prințul Andrew ar putea să își piardă titlul onorific de Duce de York

În contextul funcţiilor onorifice, Regina Elisabeta a II-a este presată de circumstanțele actuală să modifice legislația pentru a-i lua fiului ei ultima funcție onorifică majoră pe care o deține din 1986: Duce de York, potrivit publicației britanice The Mirror.

În acest sens, reprezentanții orașului respectiv au făcut noi solicitări urgente pentru ca Regina Elisabeta a II-a să îi interzică fiului ei folosirea titlului nobil de Duce de York.

Din această cauză, Alteța Sa este presată continuu să își oblige propriul fiu să nu mai folosească titlul de prinț, acordat de la nașterea sa. Momentan, cererile lor nu au primit un răspuns oficial, dar Regina Elisabeta a II-a se gândește la o soluție potrivită.

Referitor la Alteța Sa, reamintim faptul că aceasta a lipsit de la slujba religioasă de Paște de la Castelul Windsor, fiind prima ei absență de la un eveniment important alături de Familia Regală a Regatului Unit.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a lipsit slujba religioasă de Paște

Anul 2022 marchează prima absență a reginei britanice de la ceremonia religioasă de Paşte. În plus, aceasta a lipsit și de la slujba religioasă din Joia Mare.

În contextul dat, deși este liderul suprem al Bisericii Angliei, aparițiile ei la ceremoniile religioase sunt rare întrucât are probleme de mobilitate.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata