Producătorul auto Karsan va livra 44 autobuze electrice în Timișoara, contract de peste 136 milioane lei

4

În urma unui contract în valoare de 136,4 milioane de lei, producătorul turc de vehicule comerciale Karsan a câștigat licitația pentru furnizarea a 44 de autobuze electrice municipiului Timișoara.

Astfel, la licitația organizată de Ministerul Dezvoltării au mai participat companiile și asocierile Solaris Bus & Coach (Polonia), New Kopel Car Import-Shlomo Motors (Israel), ), Golden Dragon Bus-Xiamen Golden Dragon Bus (China) și Bozankaya Otomotiv-Sileo (Turcia). Karsan a depus o ofertă în valoare de 136.400.145 lei (aproximativ 27,7 milioane euro), sub valoarea estimată a contractului, de 145.000.000 lei (fără TVA).

În conformitatea contractului, se precizează că compania Karsan va asigura stațiile de încărcare necesare pentru cele 44 de autobuze și servicii de mentenanță pentru o perioadă de 6 ani, potrivit companiei.

Aceasta este a doua licitație câștigată de compania turcă, în România în acest an. În mai, Karsan a anunțat că a obținut un contract pentru furnizarea a 10 autobuze electrice Atak Electric în Mangalia.

Din planurile de viitor ale companiei reiese că până la finele anului, compania estimează că numărul autobuzelor Karsan pe piața românească va ajunge la 120.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata