Profitul companiei Samsung, din trimestrul al treilea a scăzut cu aproximativ 31%

40

Compania Samsung Electronics a anunțat că profitul din trimestrul al treilea a scăzut cu aproximativ 31%, față de anul trecut, pe fondul incertitudinii geopolitice tot mai mari, care ar putea persista și va diminua cererea de produse de larg consum până cel puțin la începutul anului viitor.

Astfel, gigantul tehnologic, care este și cel mai mare producător de cipuri de memorie și smartphone-uri din lume, a raportat un profit operațional de 10,85 trilioane de woni (7,7 miliarde de dolari) în al treilea trimestru, în scădere față de 15,8 trilioane de woni, în urmă cu un an.

Prima scădere a profitului în aproape trei ani

Acest lucru marchează prima scădere a profitului, de la an la an, pentru compania Samsung, în aproape trei ani, informează Siliconangle.

În plus, Samsung a raportat un profit net de 9,38 trilioane de woni (6,6 miliarde de dolari), în scădere cu 24% față de anul 2021. Analiștii prognozau un profit net de 9,4 trilioane de woni.

Însă, există și o veste bună: compania Samsung a raportat venituri totale de 76,8 trilioane de woni, în creștere cu 4% față de anul precedent.

Scădere a profiturilor din afacerea cu semiconductori

Concret, afacerea cu semiconductori, a companiei care reprezintă cea mai mare parte a veniturilor și profitului său, a văzut o scădere a profitului cu aproape 50%, la 5,12 trilioane de woni, pe fondul a ceea ce companoia consideră că este „puterea scăzută de cumpărare a oamenilor”.

În contextul companiei, acest lucru a însemnat o cerere redusă de cipuri de computer de la producătorii de electronice, firmele de servere și furnizorii de cloud computing. Samsung produce atât memorie dinamică cu acces aleatoriu, utilizată în computerele personale, cât și cipuri de memorie flash NAND pentru dispozitive mai mici, cum ar fi smartphone-uri și unități USB.

În prezent, gigantul tehnologic se așteaptă ca afacerea de telefonie mobilă să funcționeze mai bine în trimestrul al patrulea, pe măsură ce cererea de smartphone-uri și dispozitive portabile va crește odată cu sărbătorile de iarnă. Afacerea cu telefonie mobilă a celor de la Samsung a generat un profit operațional de 3,24 trilioane de woni, în scădere de la 3,36 trilioane de woni în același trimestru al anului trecut.

Cu toate aceasta, s-a înregistat o creștere față de profitul de 2,62 trilioane, din urmă cu trei luni. Samsung a spus că creșterea a fost determinată de vânzările de smartphone-uri, inclusiv de telefoanele pliabile, plus dispozitive portabile.

Declinul industriei cipurilor de memorie i-a afectat și pe rivali

Totodată, acest declin al industriei cipurilor de memorie i-a determinat pe mulți dintre concurenții Samsung să reducă cheltuielile de capital, scrie Bloomberg.

Aşadar, unii dintre cei mai importanți rivali ai Samsung, inclusiv SK Hynix., Kioxia Holdings Corp. și Micron Technology Inc., au anunțat planuri fie de a reduce cheltuielile de capital, fie de a reduce producția. Acestea se luptă să schimbe stocurile record de chipuri, care au fost acumulate la începutul acestui an, când producția s-a accelerat pentru a satisface cererea tot mai mare de după pandemia COVID-19.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro