Profitul net al Comelf, pentru primul semestru, a fost de 1,948 milioane de lei, în creştere cu 61%

37

Compania Comelf a raportat, pentru primul semestru din acest an, un profit net de 1,948 milioane de lei, în creştere cu 61% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui raport al companiei transmis Bursei.

Toate veniturile companiei au fost de 67 milioane lei după primele şase luni din acest an, comparativ cu 64 milioane lei în S1/2020, în creştere cu 5%, evoluţie determinată de avansul preţului de vânzare al produselor, pe fondul creşterii preţului materiilor prime.

Iar la cheltuieli compania a avut 64,182 milioane de lei în primul semestru, mai mari cu 3,67% faţă de primul semestru din 2020. În raport se menţionează că acestea au crescut, comparativ cu semestrul I 2021, într-o proporţie mai mică decât creşterea veniturilor, influenţate doar de creşterea costului cu materiile prime, într-un ritm accelerat. Celelalte cheltuieli au înregistrat o scădere, care a reuşit să compenseze creşterea costurilor materiei prime, pe fondul unei gestionări prudente a tuturor angajamentelor societăţii pe partea de costuri.

Astfel, Comelf a raportat un profit înaintea impozitului pe profit de 2,207 milioane de lei, în creştere cu 61%. Rezultatul brut al companiei a fost influenţat favorabil de costurile companiei, altele decât cele cu materiile prime, care au înregistrat o scădere, astfel încât s-a reuşit menţinerea unui echilibru între venituri şi costuri operaţionale, în scopul unei profitabilităţi satisfăcătoare; creşterea veniturilor, pe seama creşterii preţului de vânzare, în scopul recuperării cât mai optime a costului cu materiile prime.

În prezent, Comelf este o societate de producţie din domeniul industriei constructoare de maşini şi are ca obiect de activitate fabricarea de echipamente pentru centrale energetice şi pentru protecţia mediului, structuri metalice în domeniul energiei regenerabile (sursa : apă, vânt şi soare), maşini şi utilaje terasiere sau subansamble ale acestora, echipamente pentru utilaje de ridicat şi de transport, inclusiv componente ale acestora.

Fabricaţia se desfăşoară în 6 hale de producţie, în suprafaţa totală de 80.824 mp, dotate cu utilaje, instalaţii, maşini unelte de prelucrări mecanice, laboratoare şi reţele de utilităţi pentru desfăşurarea proceselor de producţie.