Profitul Pepco crește puternic datorită deschiderilor de noi magazine

16

Ca urmare a deschiderii de noi magazine şi relaxării restricţiilor impuse în contextul pandemiei,  grupul de distribuţie Pepco, care deţine mărcile PEPCO, Poundland şi Dealz, a raportat o creştere de 46% a profitului operaţional în exerciţiul 2020-2021, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Astfel, grupul prezent şi pe piaţa din România a precizat că profitul său EBITDA a urcat la 647 milioane de euro în exerciţiul încheiat la 30 septembrie 2021, în linie cu intervalul 640-655 milioane de euro prognozat anterior. De asemenea, veniturile au crescut cu 19,4%, la un curs de schimb constant, până la 4,12 miliarde de euro.

În luna mai, Pepco s-a listat la Bursa de la Varşovia cu o evaluare de cinci miliarde de dolari, a mai informat că în ultimul exerciţiu a deschis 483 de magazine, inclusiv primele magazine marca PEPCO în Austria, Serbia şi Ungaria, ceea ce a dus numărul său total de magazine la 3.504. Grupul susţine că are un program solid vizând deschiderea de noi magazine în 2021-2022 şi dincolo.

Directorul general Andy Bond a precizat, „Rezultatele iniţiale foarte încurajatoare ale acestor magazine PEPCO de pe pieţele din Europa Occidentală ne dau încredere că întreaga Europă este o piaţă accesibilă pentru noi iar planurile noastre de a deschide magazine şi în Germania sunt în derulare pentru prima jumătate a lui 2022. Graţie noilor magazine suntem încrezători că vom putea înfiinţa cel puţin 13.000 de noi locuri de muncă în următorii trei ani”.

În contextul financiar, grupul Pepco a adăugat însă că se confruntă cu inflaţia preţurilor la materii prime precum şi cu creşterea costurilor cu transportul precum şi perturbările de-a lungul lanţurilor de aprovizionare dar are o strategie clară pentru a contracara impactul acestor evoluţii negative. De asemenea, Pepco monitorizează evoluţia variantei Omicron a coronavirusului în Europa, care a condus la reintroducerea unor restricţii în anumite ţări unde operează grupul.

În prezent, grupul Pepco este unul dintre lanţurile de magazine cu cea mai puternică expansiune în Europa de Est, este prezent şi în România, unde comercializează îmbrăcăminte, articole pentru casă şi produse alimentare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata