Profitul Samsung din primul trimestru a crescut cu 45%, în cazul vânzărilor de dispozitive smartphone

17

Samsung Electronics Co Ltd a înregistrat probabil o creștere de 45% a profitului pentru ianuarie-martie la vânzările robuste de smartphone-uri, televizoare și electrocasnice, deși câștigurile din diviziunea de cipuri sunt văzute în scădere după ce o furtună a suspendat producția la uzina sa din SUA.
Stând mai mult timp acasă din cauza pandemiei coronavirusului, consumatorii s-au împrăștiat pe o serie de electronice de consum cu marjă ridicată care, la rândul lor, au contribuit la provocarea unei penurii globale de semiconductori.

Profitul operațional pentru gigantul tehnologic sud-coreean în acest trimestru se așteaptă să fi urcat la 9,3 trilioane de woni (8,2 miliarde de dolari), potrivit Smart Estimate Refinitiv, extras de la 16 analiști. SmartEstimates atribuie mai multă greutate prognozelor de la analiști cu precizie constantă.

Acest lucru ar marca cel mai ridicat nivel al venitului operațional al Samsung pentru primul trimestru din 2018. Veniturile probabil au crescut cu 12%.

Samsung este programat să anunțe miercuri rezultatele preliminare din primul trimestru.

În special, divizia sa mobilă pare să aibă un trimestru deosebit, beneficiind de lansarea seriei sale Galaxy S21 la jumătatea lunii ianuarie – cu mai mult de o lună înaintea programului de lansare anual obișnuit al modelului-pilot.

Cel mai mare producător de smartphone-uri din lume se estimează că a învins aproximativ 23% din piața globală în acest trimestru, datorită lansării și prețurilor mai ieftine decât de obicei pentru dispozitivele sale premium, potrivit Counterpoint Research. S21, de exemplu, avea un preț cu 200 de dolari mai mic decât S20.

Aceasta se compară cu cota de piață de 20% din același trimestru de acum un an și cu cota de piață de 16% în trimestrul anterior, când rivalul său Apple Inc a lansat iPhone 12.

Accesoriile cu marjă ridicată, cum ar fi Galaxy Buds, au făcut și afaceri rapide, au spus analiștii. Ei estimează că profitul operațional al diviziei a crescut probabil cu peste 1 trilion de câștiguri de la un an mai devreme la aproximativ 4,15 trilioane de câștiguri.
Se așteaptă ca, compania Samsung de televizoare și electrocasnice să aibă un profit din exploatare mai mult decât dublu până la aproximativ 1 trilion de câștiguri.

În ciuda cererii stratosferice la nivel mondial pentru cipuri, se așteaptă ca profiturile pentru divizia de semiconductoare Samsung să fi scadă cu aproximativ o cincime, până la 3,6 trilioane.

Divizia a fost îngreunată de costul creșterii producției noi și de pierderile din fabrica din Texas după ce o furtună de iarnă a oprit producția la mijlocul lunii februarie. Samsung a declarat că producția la uzină a revenit la niveluri aproape normale de la sfârșitul lunii martie.

Analiștii au estimat pierderile legate de închiderea fabricii din Texas la aproximativ 300-400 miliarde de woni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata